Sport 

SLOBOZIA, STADIONUL MUNICIPAL, ORA 17.30: Unirea 2 Slobozia şi Bărăganul Ciulniţa îşi dispută Cupa României

FOTBAL. Echipa secundă a Unirii Slobozia va avea de înfruntat în finala ialomiţeană a Cupei României formaţia ce a terminat la locul 7 în liga a patra, câştigarea trofeului fiind un obiectiv fixat de conducerea AFC Unirea 04 Slobozia la începutul sezonului competiţional.

Mare finală, mare, duminică, de la ora 17.30, pe stadionul municipal din Slobozia. Unirea 2 Slobozia şi Bărăganul Ciulniţa sunt echipele ajunse în finala Cupei României după parcursuri cu meciuri pe muchie de cuţit. Trupa de tineri de la Unirea a început cursa pentru trofeu în luna februarie cu o victorie cu 7 la 0 în faţa echipei FC Traian, a trecut apoi cu 4 – 1 de Recolta Ghe. Doja, cu 2 – 0 de FC Urziceni pentru ca în dubla din semifinale cu CS Amara, campioana ligii a patra, departajarea să se facă la loviturile de la 11 metri după ce în timpul regulamentar ambele formaţii câştigaseră partidele de pe teren propriu cu 2 – 0.

Bărăganul Ciulniţa a avut un parcurs la fel de lung, debut victorios cu 5 – 1 în faţa Recoltei Bueşti, urmat de victoria fără dubii, scor 4 – 1 cu Secunda Adâncata şi de succesul cu emoţii, scor 4 – 3 pe teren propriu cu Voinţa Maia. Cele două meciuri cu Recolta Bărcăneşti din semifinale au fost extrem de intense, cei din Bărcăneşti câştigând pe teren propriu cu 3 – 1, victorie anulată în retur de meciul câştigat cu 4 – 1 de Bărăganul Ciulniţa!

Echipe cu poftă de gol

Bilanţul meciurilor jucate de finaliste până acum în Cupa României arată două echipe cu un pronunţat joc ofensiv, ceea ce indică un meci cu multe goluri. Unirea 2 Slobozia a marcat 15 goluri şi a primit doar 3, cu precizarea că în semifinale formaţia s-a impus la loviturile de departajare graţie celor 4 (patru!) lovituri parate de portarul Chiţoiu. Nici Bărăganul Ciulniţa nu se dă înapoi când vine vorba de atac, formaţia reuşind să înscrie în Cupa României 18 goluri, o medie de 4,5 goluri pe meci! E drept că pe defensivă lucrurile nu stau la fel de bine, echipa reluând de 9 ori mingea de la centru după primirea unui gol.

În campionatul în care au evoluat Unirea 2 Slobozia a ratat la mustaţă promovarea din liga a cincia terminând pe locul 3 în seria a doua, după Olimpia Răduleşti şi FC Urziceni. De departe, puştii Unirii au fost cei mai prolifici fotbalişti din campionatele ialomiţene, reuşind 177 de goluri şi primind doar 25 în 30 de meciuri disputate, cu medii impresionante: aproape 6 goluri înscrise pe meci şi sub 1 gol primit.

Bărăganul Ciulniţa a fost una dintre surprizele plăcute în liga a patra. Deşi la început de campionat erau destui „specialişti” care o dădeau drept candidată cu şanse mari la retrogradare, prima echipă a comunei Ciulniţa nu s-a făcut de râs, ba dimpotrivă, şi a terminat campionatul pe un onorabil loc 7, cu un bilanţ echilibrat: 14 victorii, un rezultat de egalitate şi 15 înfrângeri, golaveraj 75 goluri marcate, 75 goluri primite.

 

Related posts