Administrație Favorite 

CURSURI ANTICORUPȚIE LA FETEȘTI: Zeci de mii de euro plătite pentru „școlarizarea” angajaților Primăriei Fetești

Fetești, cel mai sărac municipiu din Ialomița se poate lăuda că are cei mai școliți angajați în ale anticorupției. Aproape 40.000 euro s-au tocat pentru instruirea salariaților.

180.000 lei este suma achitată pentru mai multe cursuri de formare profesională la care au participat angajați ai Primăriei Fetești.

Formarea, dezvoltarea, responsabilizarea pentru prevenirea corupției și asigurării eticii și integrității în administrația publică a Municipiului Fetești este programul de școlarizare.

21.214 lei reprezintă fonduri din sursă bugetară națională și 120.216 lei reprezintă bani dintr-o finanțare externă nerambursabilă.

Un al doilea curs intensiv al salariaților a fost cel de creștere a eficienței și performanței în administrația publică locală în municipiul Fetești.

Aici s-au cheltuit în primele nouă luni ale anului 21.919 lei finanțare națională și 16.290 lei finanțare externă nerambursabilă.

Primarul Sorin Gafițoi s-a școlarizat ilegal pe banii feteștenilor

Școlarizările la Primăria Fetești sunt o modă mai veche. Însuși primarul Sorin Gafițoi a participat în noiembrie 2017 la cursuri de perfecționare profesională.

Camera de Conturi Ialomița, venită în control în decembrie 2018 la Primăria Fetești, a constatat că școlarizarea lui Sorin Gafițoi a fost ilegală.

2300 lei, bani cheltuiți pentru participare, cazare și masă fără aprobarea Consiliului Local Fetești, au fost imputați primarului Sorin Gafițoi.

1.500 lei au costat cursurile de perfecționare profesională iar cazarea și masa „elevului” Sorin Gafițoi au fost facturate cu 800 lei. Ambele facturi au fost plătite din bugetul local.

Related posts