Social 

VIDEO MARCA POLIȚIA ROMÂNĂ: Vezi ce fac hoții la tine în casă, un film preventiv realizat în campania „Hoții îți invadează intimitatea”

Poliția Română încearcă să reducă numărul de furturi din locuințe printr-un film de informare cu hoți în acțiune ce va fi distribuit masiv în următoarele luni.

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020 Poliția Română derulează la nivel național o amplă campanie de prevenire a furturilor din locuințe.

Hoții îți invadează intimitatea” este numele generic sub care polițiștii din județul Ialomița vor desfășura activități de prevenire în zonele publice aglomerate, unități de învățământ și la întâlniri cu asociațiile de proprietari.

Scopul campaniei în reprezintă informarea proprietarilor de imobile din mediul urban cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe.

Poliția Română a ales un mod inedit de a transmite mesajele campaniei. Instituția s-a adaptat tehnologiilor actuale și a realizat un film preventiv despre hoți.

Filmul este realizat cu tehnica 360 grade tridimensional și oferă o experiență aproape reală a întâmplărilor dintr-o locuință prădată de hoți.

Sărbătorile de Iarnă sunt iubite de hoți!

Riscul ca locuința să îți fie prădată atunci când ești plecat la finalul anului într-o vacanță de Sărbători crește iar polițiștii ialomițeni recomandă o serie de măsuri de precauție:

– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!

– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă! Unii hoți sunt atât de curajoși încât acționează chiar și atunci când sunteți acasă!

– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând ori cumpără diferite produse este bine să le evițați! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă, pot fi hoți!

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

Folosiţi eficient interfonul, asta îi va împiedica pe hoți să intre în scara blocului!

Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!

– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii hoți!

Când sunt observate persoane străine de imobil că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

Related posts