Sport 

DEBUT ÎN FORŢĂ: Unirea Slobozia a câştigat cu scor de tenis meciul cu CSM Rm. Sărat

VICTORIE. Drumul spre Liga 2 a început cu dreptul pentru fotbaliştii de la Unirea Slobozia care n-au avut emoţii cu adversarii decât în primele 20 de minute de joc.

700 de iubitori ai fotbalului au venit sâmbătă pe stadionul municipal din Slobozia pentru a-şi vedea favoriţii în debutul ediţiei de campionat 2017 – 2018 ce se doreşte a aduce primul loc şi, implicit, promovarea în liga secundă. Tracul de debut s-a văzut şi în primul sfert de ceas erorile personale au fost cele care au caracterizat jocul de construcţie al Unirii. Un joc încâlcit din care profită oaspeţii în minutul 13: eroare de marcaj în partea stângă a apărării noastre, Romeo Soare îl scapă pe Bălan, acesta sprintează şi îl execută din unghi pe tânărul portar Dumitrescu.

Golul primit are darul de a-i trezi pe fotbaliştii lui Enache Costea şi recuperarea terenului pierdut începe cu baloane trimise mai mult pe extreme, mai ales pe zona lui „Ţâcă” Toma iar desfacerea lacătului apărării adverse se produce în minutul 22: Bucă insistă la centrul terenului şi îi pasează în tuşă lui Toma, aceasta se uită după un coechipier liber şi îi pune mingea pe frunte lui Răduca, lovitura de cap a acestuia trimiţând mingea în poartă.

Unirea exultă şi îi trece glonţul pe la ureche imediat după repunerea mingii de la centrul terenului, acelaşi Bălan profită de lipsa de decizie a lui Soare, intră în careu dar şutul nu mai are precizie şi se duce pe lângă bara laterală. Avea să fie ultima şarjă ofensivă a oaspeţilor care nu arată imaginaţie în joc, mingile zboară din centrul terenului lansate de căpitanul Roman pe extreme, fie spre Tănase, fie spre Bălan, dar fundaşul Ghinea rezolvă de fiecare dată situaţia şi înlătură pericolul.

Dominarea teritorială aduce în minutu 31 şi golul doi pe acelaşi traseu exersat la antrenamente: Toma este lansat în adâncime, fundaşii se opresc cerând poziţie de ofsaid, centrare ca la carte în careul mic şi reluare fără speranţe pentru portar a puternicului atacant Bucă.

Festival de goluri la poarta oaspeţilor

Unirea Slobozia revine decisă de la cabine să puncteze pentru a-şi securiza victoria şi în minutul 49 „Ţâcă” trece în viteză printre doi adversari şi centrează pentru reluarea cu capul a lui Răduca însă mingea izbeşte transversala! Cinci minute mai târziu Marin greşeşte la centrul terenului, mingea îi este furată de Oprea, şut în diagonală respins de Dumitrescu până la Roman, fentă scurtă şi şut sub transversală dar tânărul portar al Unirii este atent şi scoate în corner!

Scăpată cu bine, trupa lui Costea trece la controlul total al jocului iar golul 3 pică firesc în minutul 64: Bucă se luptă cu doi fundaşi şi din cădere îi împinge mingea în faţă lui „Ţâcă”, acesta îşi face corect paşii şi „trasorul” executat în diagonală se duce în plasă. Teodorescu intră pe teren şi are nevoie de un singur minut pentru a scoate o lovitură de pedeapsă: pătrundere cu centrare Drăguţ şi Teodorescu este împins chiar sub ochii arbitrei Cristina Trandafir. Punctează Răduca şi scorul devine 4 la 1 în minutul 74.

Golul toarnă plumb în ghetele oaspeţilor care nu mai reuşesc să lege trei pase consecutive şi un nou gol în poarta lui Nitache se produce în minutul 80: Drăguţ pătrunde în careu umăr la umăr cu fundaşul Sava care-l împinge şi la semnalizarea tuşierei Roxana Ivanov se acordă lovitură de pedeapsă pe care Teodorescu o transformă. Tabela avea să fie închisă la 6 – 1 în minutul 83 când Gherasim este lansat în adâncime, intră decis în careu şi şutează fără speranţe pentru portar.(Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Drăguţ, Ghinea, Soare, Marin, Apostol, Adăscăliţei, Năstase, Toma, Răduca, Bucă. Au mai jucat: Teodorescu, Gherasim, Săvescu, Ibrian. Antrenor: Enache Costea.

CSM Rm. Sărat: Nitache, Tudoran, Ceauşel, Tîrîlă, Sava, Tănase, Oprea, Bodoc, Croitoru, Roman, Bălan. Au mai jucat: Creţu, Matache, Chivu, Costache. Antrenor: Tîrîlă Marius.

 

 

Related posts