Administrație Favorite 

GÂLCEAVĂ POLITICĂ PENIBILĂ: Consilierii PNL blochează investiţiile RAJA în Feteşti

DUPLICITATE. După ce au aprobat fără să crâcnească toate propunerile venite din partea fostului primar PNL Gheorghe Catrinoiu (inclusiv majorarea repetată a tarifelor practicate la apă şi canalizare) consilierii locali liberali împiedică politic forarea unor puţuri noi şi modernizarea reţelei de canalizare din municipiu.

Dezastrul administrativ creat de fostul primar liberal Gheorghe în municipiul Feteşti s-a concretizat prin trimiterea la plimbare la scrutinul de anul trecut pentru alegerea primarului. Din păcate în urma sa, pe lângă problemele imense lăsate atât la nivel financiar cât şi administrativ, au rămas şi 6 consilieri municipali PNL. Spunem din păcate având în vedere că parte dintre aceştia, foşti consilieri şi sub domnia lui Catrinoiu, s-au sucit la 180 de grade şi din protectorii RAJA Constanţa s-au transformat prin vot în duşmanii societăţii comerciale care livrează apă locuitorilor municipiului Feteşti.

Având posibilitatea de a bloca orice hotărâre căreia îi sunt necesare două treimi la vot, aleşii liberali se împotrivesc de mai bine de jumătate de an unui proiect prin care operatorul vrea să dezvolte şi să modernizeze sistemul de alimentare cu apă şi canalizarea. Şi totul în detrimentul cetăţenilor din multe cartiere, obligaţi să aştepte la nesfârşit apă de calitate ori reţele de canalizare şi la ei pe străzi.

Municipalitatea solicită, aleşii PNL resping!

Acordarea cu titlu gratuit a unor suprafeţe de teren în vederea construirii şi punerii în funcţiune a obiectivelor din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructruii de apă şi apă uzată” societăţii RAJA Constanţa a intrat din nou pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Feteşti. Spunem din nou întrucât proiectul a mai făcut obiectul discuţiilor şi în şedinţa ordinară a lunii iulie dar şi la o şedinţă de îndată din august. Este vorba de modificarea unor locaţii pentru puţuri pe care operatorul de apă – canal vrea să le foreze în municipiu pentru dezvoltarea reţelei de alimentare a locuinţelor populaţiei.

În teorie o simplă formalitate, mai ales că la mijloc este vorba doar de schimbarea unor amplasamente după ce s-a constatat că pe prima listă de terenuri s-au strecurat şi parcele ce aparţin unor persoane fizice iar pentru a se evita plata unor despăgubiri se solicită schimbarea amplasamentelor. O listă iniţială aprobată fără probleme şi de consilieri PNL în luna februarie care însă, între timp, mânaţi de cine ştie ce interese politice meschine, s-au sucit şi nu mai vor în ruptul capului să fie de acord cu investiţiile unui operator pe care parte dintre ei l-au adus în Feteşti şi l-au susţinut cu vot favorabil începând din anul 2009. E drept că pe atunci PNL se afla la putere prin primarul liberal Gheorghe Catrinoiu, secondat ca viceprimar de alt liberal, Gheorghe Mitache, culmea, acum consilier local PNL şi unul dintre cei mai vehemenţi adversari!

„Dacă nu se poate extinde frontul de captare nu vom avea apă suficientă pentru reţelele care se extind. Se blochează astfel execuţia lucrărilor, realizarea unei staţii de tratare a apei, plata de daune antreprenorilor pe motiv că am blocat frontul de lucru şi, în final, pierderea fondurilor alocate municipiului Feteşti.” (RAJA CONSTANŢA)

 Cum se pierd 15 milioane de euro!

Dincolo de jocul politic al opoziţiei PNL din Consiliul Local Feteşti problema cea mai gravă pentru locuitorii municipiului (mulţi dintre ei votanţii consilierilor liberali!) este că respingerea atribuirii terenurilor pentru puţuri şi celelalte lucrări (printre care şi construirea unei moderne staţii de tratare a apei!) atrage după sine pierderea unei finanţări de circa 15 milioane de euro, bani europeni, bani de la bugetul naţional plus o contribuţie infimă de la bugetul local! Proiectul de finanţare este gata, documentaţiile sunt făcute şi aşteaptă doar aprobarea Consiliului Local pentru terenuri, nimic altceva.

O aprobare care, iată, este blocată politic cu consecinţe dezastruoase pentru dezvoltarea edilitară a localităţii. O îndârjire ce nu ţine cont nici măcar de dorinţele oamenilor, parte dintre ei prezenţi la şedinţa de Consiliu Local. Cetăţeni de pe străzi ca Anghel Saligny, 9 Mai sau Liliacului, zone unde lucrările de investiţii ori sunt blocate ori nu au ajuns, locuitori care vor să scape de problemele grave avute cu vechile reţele de canalizare sau vor să aibă, în sfârşit, acces la canalizare.

„Lumea vrea canalizare, lumea vrea apă de calitate, lumea vrea condiţii de trai decente şi la nivel de oraş european, lumea s-a săturat să aştepte. Este păcat să pierdem bani europeni doar pentru că nu doriţi dumneavoastră să aprobaţi schimbarea unor amplasamente!”, a făcut apel la colegii liberali unul dintre consilierii PSD. „Vine RAJA să ne spună că dacă nu aprobăm se vor pierde banii de investiţii dar nu ne prezintă garanţii că proiectul se va face mai bine pe viitor decât s-a făcut până acum. Eu nu sunt convins că am învăţat ceva din experienţa anterioară.”, a replicat consilierul PNL Cătălin Sima.

Iritat de prezenţa oamenilor nemulţumiţi care vroiau să-şi spună necazul consilierul PNL Mugurel Gabor s-a ridicat şi a ameninţat că pleacă din sală şi iese să fumeze o ţigară dacă cetăţenii iau cuvântul înainte de a se vota proiectul! În cele din urmă spiritele au fost calmate după ce oamenilor li s-a promis că pot vorbi la finalul şedinţei, când oricum era tardiv, votul se dădea înainte. Un vot identic ca şi la şedinţele anterioare, cu şase din şase consilieri liberali abţinându-se la vot, ceea ce înseamnă respingerea proiectului de hotărâre şi blocarea în continuare a investiţiilor RAJA în municipiul Feteşti.

Related posts