Sport 

HANDBAL, HCM UNIREA SLOBOZIA: Pregătirea s-a terminat, începe un nou sezon în Liga Naţională, să vină campioana CSM Bucureşti!

AMICAL. Echipa antrenată de Dumitru Muşi a terminat perioada de pregătire cu un amical cu Corona Braşov disputat sâmbătă în sala „Andreea Nica”. Miercuri seara, la ora 19.30, în aceeaşi sală începe campionatul cu un meci în faţa echipei campioane CSM Bucureşti!

Ultimele zile de pregătire, ultimele scheme exersate, ultimele retuşuri şi reglaje fine pentru o formulă de echipă cât mai competitivă în vederea atacării celui de-al patrulea sezon consecutiv în Liga Naţională. Mutată de la Clubul Sportiv Municipal şi transformată în Handbal Club Municipal, echipa Unirea Slobozia este decisă să bifeze cel mai bun campionat şi să evite participarea la barajul de salvare de la retrogradare.

Cu un lot decimat (din nou) de accidentări, cu Andreea Enescu şi Irina Marchidanu lăsate în afara echipei din cauza unor probleme medicale, antrenorul Dumitru Muşi a încercat cu Corona Braşov să pună pe teren o formaţie cât mai apropiată de formula ce se vrea de bază în campionat. Fetele sale au început mai bine meciul şi după zece minute de joc aveau un avans de trei goluri, scor 6 la 3, moment în care antrenorul oaspetelor îşi cheamă jucătoarele la margine şi le cere mai multă atenţie în apărare şi concentrare pe faza de atac. Sfaturile lui Costică Buceschi dau roade imediat, patru goluri marcate la rând fără gol primit!

Este rândul lui Dumitru Muşi să intervină şi să facă modificări în structura de joc, aruncând-o pe faza de atac pe Raluca Dăscălete. Unirea punctează la fiecare atac şi graţie inspiraţiei şi insistenţei puternicei Yaroslava Burlachenko care reuşeşte să înscrie chiar şi din poziţie de extremă în timp ce în poartă Ana Inculeţ nu lasă mingea să intre în poartă pentru un avans de două goluri cu care HCM Unirea Slobozia intră la pauză, scor 14 la 12.

Oboseala şi precipitarea au distrus finalul

Cu aspiraţii la un loc pe podium, Corona Braşov a început în forţă partea secundă şi după şapte minute de joc reuşeşte să restabilească egalitatea pe tabelă, 16 la 16. HCM Unirea înscrie după faze poziţionale cu şuturi plasate de Ioana Georgescu ori în forţă, de la semi-distanţă, „trasoare” marca Dăscălete, replica Coronei venind pe contraatacuri letale ce fac inutile eforturile Mădălinei Ion şi Anei Inculeţ.

Cu un sfert de oră înainte de final antrenorul Buceschi le cere handbalistelor sale să fie mai atente şi să încerce despinderea pe tabelă pentru a nu avea emoţii în pe final. Cu o apărare arţăgoasă Corona îşi obligă adversarele să greşească la construcţie şi amendează nemilos orice minge scăpată ori pasată greşit. Unirea ratează două atacuri consecutive şi cu cinci minute înainte de final diferenţa pe tabelă urcă pentru prima dată la două goluri în favoarea oaspetelor pentru că la final scorul să fie 30 la 27 pentru Corona Braşov.(Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

Un final de meci care nu avea cum să-i fie pe plac antrenorului Dumitru Muşi. „A fost un ultim test de verificare înaintea începerii campionatului. Din păcate, după o perioadă bună de pregătire au început să apară problemele de ordin medical şi a fost imposibil să joc cu aceeaşi formulă de echipă. Scade efectivul, scade valoarea şi de aceea pe final de meci apar greşelile multe şi nedorite. Angajamentul a fost bun dar de multe ori lipseşte calitatea.”, a descris tehnicianul prestaţia echipei sale.

Venit principal în această vară la Corona Braşov, Costică Buceschi s-a arătat mulţumit de felul cum au răspuns fetele sale pe teren: „Am făcut ultimele reglaje înaintea unui campionat care va fi foarte greu pentru că avem nevoie de ceva timp pentru a ne acomoda eu şi fetele. Obiectivul de sezon este ca de fiecare dată la Braşov o participare în cupele europene dar eu mi-aş dori să fiu lăsat mai mult să promovez tinere jucătoare în vederea contruirii într-un an-doi a unei echipe Corona mult mai puternică decât este acum.”

 

 

Related posts