Eveniment Favorite 

DECIZIE A JUSTIȚIEI: Indivizii acuzați de trafic de minori trimiși la cerșit în Europa au fost achitați de instanță

Inculpații din Țăndărei, judecați pentru trafic de minori, pot petrece liniștiți Sărbătorile de Iarnă. Curtea de Apel Târgu Mureș i-a achitat definitiv după un dosar ce a durat 9 ani.

Curtea de Apel Târgu Mureș a pus astăzi capăt unui dosar de trafic de minori ce a scos la iveală modul în care peste 160 de copii au ajuns pe filiera Țăndărei la cerșit în Anglia.

Rând pe rând, cei 20 de inculpați acuzați de trafic de minori, au fost achitați de judecători într-un dosar aflat în judecată încă din anul 2012.

Lotul de indivizi din Țăndărei fusese cercetat după ce polițiștii din Anglia au identificat pe străzi la cerșit peste 160 de copii minori proveniți din România, cu precădere din Ialomița.

Ei strângeau zilnic bani pentru oameni din Țăndărei, au susținut la acel moment anchetatorii care au venit și în orașul din Ialomița pentru o serie de descinderi.

Statul român a rămas bun de plată

Cercetarea anevoioasă a făcut ca o parte din inculpați să scape basma curată după ce faptele lor s-au prescris. Ceilalți au scăpat fără vreo pedeapsă prin decizia Curții de Apel Târgu Mureș.

Instanța a decis ridicarea măsurilor asiguratorii, restituirea bunurilor indisponibilizate dar și plata onorariilor apărătorilor din oficiu cu sume între 800 lei și 3.759 lei.

În baza art. 275, alin. 3 cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apel în cuantum de 2.000 lei rămân în sarcina statului.”, se arată în decizia Curții de Apel.

Hotărârea 599/2019 din 23.12.2019 poate fi citită integral AICI!

Cazul a făcut vâlvă în presa centrală și presa locală

Povestea copilașilor trimiși să cerșească pe străzile Londrei a fost pe larg dezbătută în presa din Marea Britanie.

În paralel cu creșterea numărului de cerșetori pe străzile metropolei se ridicau și palatele impunătoare cu trei – patru etaje din orașul Țăndărei.

Amplu material despre trafic de minori cu copii din Țăndărei publicat de ziarul Informația cu mai bine de doi ani înaintea descinderilor din Țăndărei făcute de anchetatorii din Marea Britanie.

Exodul puradeilor” era titlul unui amplu material realizat de ziarul Informația în ianuarie 2008 într-una dintre clasele depopulate ale unei școli din Țăndărei.

Deși textul vorbea cu mai bine de doi ani înaintea descinderilor despre trafic de minori trimiși la cerșit în Anglia, șefii IPJ Ialomița se jurau că nimic nu este adevărat.

Povestea plecării suspecte din țară a minorilor a fost descrisă pe larg și de colegii de la www.gazetadesudest.ro, care au sesizat și lipsa suspectă de reacție a autorităților române.

 

Related posts