Administrație Favorite 

TONIȚA MANEA, PREFECT IALOMIȚA: „Vreau să demonstrez că și o femeie poate fi prefect”

Tonița Manea, noul prefect numit cu delegație de Guvernul PNL, își dorește să rămână cât mai mult în fruntea Instituției Prefectului.

Instituția Prefectului are un nou șef. Tonița Manea a fost mutată de la Casa de Pensii Ialomița în fruntea unei instituții de unde a plecat la pensie fostul prefect Gigi Petre.

În prima ieșire publică în calitate de prefect, Tonița Manea s-a arătat încrezătoare că poate față uneia dintre cele mai râvnite poziții la nivel administrativ județean.

Am considerat că pot și că o femeie poate să facă ceea ce face și un bărbat, administrație. În calitatea mea de funcționar și de femeie în același timp am considerat că pot face față provocărilor atâta timp cât aici consider că trebuie să fac ceea ce fac să fie legal, sub nicio formă altceva.”, spune Tonița Manea.

Doamna prefect este conștientă că este numită temporar pe funcție dar promite să fie un adevărat reprezentant al Guvernului în teritoriu și nu doar un prefect cu numele.

Mesajul meu este: noi toți cei care suntem în slujba cetățeanului trebuie să dovedim profesionalism, implicare, transparență și parteneriat corect cu legea. Mi-am propus să îmi fac treaba cât mai bine, nu știu în ce măsură voi reuși dar așa mi-am propus.” (TONIȚA MANEA, prefect Ialomița)

Tonița Manea a prezidat deja o ședință a Colegiului Prefectural în care s-a trecut în revistă pregătirea școlilor pe timp de iarnă, prin asigurarea surselor de încălzire.

Pregătirile specifice Sărbătorilor de Iarnă, din punct de vedere al siguranței alimentare, a fost un alt punct de ordinea de zi.

Am luat o primă decizie, toți directorii instituțiilor deconcentrate sunt obligați să participe la ședințele Colegiului Prefectural. Am atras atenția asupra faptului că pentru orice aspect negativ care apare trebuie să fiu informată. Nu vreau să fiu întrebată și luată prin surprindere de reprezentanții presei ori de ministerele de resort.”, a anunțat Tonița Manea.

Doamna prefect a ținut să anunțe public că persoana care a făcut invitațiile la festivitatea de învestire a fost Vali Silica Tudor, între timp schimbată din funcția de subprefect cu juristul Emilian Barbu.

Nu am organizat eu, nu m-am ocupat eu de invitații, doamna subprefect s-a ocupat. A fost, probabil, o mică disfuncționalitate, s-a întâmplat.Tonița Manea a încercat astfel să se delimiteze de lipsa de la momentul oficial a lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Related posts