Social 

ȘTEFAN MUȘOIU: “PSD a votat pentru dublarea alocațiilor copiilor. Rușine PNL și PMP!”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, laudă parlamentarii social-democrați pentru că au fost de acord cu dublarea valorii alocațiilor lunare acordate copiilor din România.

Deputatul PSD anunță că proiectul legislativ de dublare a alocațiilor de stat pentru copii a trecut de Parlamentul României și se află la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Asta după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat cu 179 voturi „pentru” și 29 abțineri propunerea PSD de dublare a alocațiilor acordate de stat copiilor.

Parlamentarii PNL nu au votat ci au ales să-ți scoată cartelele de vot din aparate atunci când proiectul legislativ a fost supus votării.

Ștefan Mușoiu: „Rușine parlamentarilor PNL și PMP!

Gestul liberalilor a fost aspru taxat de deputatul PSD Ștefan Mușoiu, unul dintre parlamentarii care au votat acum creșterea valorii alocațiilor pentru copii.

Am votat PENTRU dublarea alocațiilor pentru copii și acest proiect legislativ a trecut. Sperăm că președintele Iohannis va promulga această lege.”, s-a lăudat Ștefan Mușoiu pe facebook imediat după vot.

Parlamentarul PSD de Ialomița nu i-a iertat pe colegii liberali din Camera Deputaților și a ținut să transmită public că aceștia au votat împotriva propunerii de dublare a alocației.

Rușine celor de la PNL și PMP, care au fost împotriva acestui proiect, scoțând cartelele de vot din aparat. Încă o dată au demonstrat ipocrizia și lipsa de responsabilitate, caracteristică acestor partide.”, a completat deputatul.

Social-democratul nu este la prima ieșire critică la adresa Guvernului PNL. El a anunțat de curând că până la finalul anului euro va atinge valoarea de 5 lei.

Alocațiile de stat pentru copii ar urma să crească de la 150 lei/lună în prezent la 300 lei/lună începând cu prima lună de după promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis.

600 lei pe lună ar urma să primească fiecare copil cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copiilor cu handicap.

Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani alocația lunară asigurată de stat va crește de 150 lei/lună la 300 lei/lună.

Potrivit datelor statistice, în România în ultima lună de plată s-au achitat alocații de stat în valoare totală de 600 milioane lei pentru peste 3,5 milioane copii.

Dublarea alocațiilor va crește deficitul bugetar până spre 4,1% din PIB, conform unor calcule făcute de Guvernul PNL.

Related posts