Sport 

DRAGOŞ DUMITRESCU: „Am venit să joc la Unirea Slobozia doar pentru primul loc!”

ÎNCREDERE. Tânărul portar din formaţia ce luptă pentru primul loc şi, implicit, promovarea în liga secundă, priveşte cu optimism meciurile din campionat şi este convins că diferenţa de şase puncte din acest moment din clasament poate fi recuperată.

Dragoş Dumitrescu este tânăr, ambiţios şi vrea să ajungă cât mai repede să apere în prima ligă. Până acolo trage din greu la antrenamente şi vrea să fie meci de meci omul de încredere capabil să rezolve eficient tot ce nu reuşeşte linia de fundaşi din faţa sa. A început fotbalul la Piteşti, a făcut junioratul cu Dani Coman, apoi a făcut pasul la seniori şi a jucat pentru prima dată la Ştefăneşti. A urmat apoi un an acasă, la Piteşti, acolo de unde a venit să joace pentru Unirea Slobozia. Calităţile sale l-au făcut remarcat şi specialiştii din fotbalul juvenil au avut grijă să-l selecţioneze la trialurile organizate în vederea coptării în loturile naţionale de juniori. Ca orice portar aflat la început de drum greşelile n-au putut fi evitate dar după un început mai ezitant dat de responsabilitatea de a fi portarul unei formaţii ce are ca obiectiv promovarea, Dragoş a căpătat încredere şi a avut contribuţii importante la victoriile cu Dunărea Călăraşi şi FCSB II.

Dragoş, cu ce gânduri ai venit să joci la Unirea Slobozia?

Am fost încântat când mi s-a propus să vin şi să joc la o echipă din liga a treia ce are ca obiectiv imediat promovarea. Asta înseamnă pentru orice fotbalist că la club lucrurile sunt cât se poate de serioase iar performanţa este pusă pe primul plan. Nu aveam cum să refuz această şansă şi mă bucur că nu am făcut-o. Am găsit aici un grup unit care mă ajută să trec mai ales peste momentele mai dificile din timpul jocurilor.

Cât de mulţumit eşti de primele tale meciuri în tricoul Unirii?

Am început un pic mai greu, am avut trei meciuri la finalul returului sezonului trecut, spun eu nu aşa de bune, am fost apăsat şi de emoţii mai ales la partidele de pe teren propriu unde vin sute de oameni să ne vadă. Apoi, cu fiecare minut în poartă, am căpătat încredere în mine şi eu cred că sunt pe drumul cel bun.

Este presiunea promovării prea mare pe umerii unui portar atât de tânăr?

Nu simt o presiune aşa mare, totul este în regulă.

În câteva cuvinte, care sunt punctele tari şi cele slabe ale portarului Dragoş Dumitrescu?

Ca să începem cu lucrurile bune, eu cred că punctele tari sunt ieşirile bune pe centrări şi curajul de a mă implica în fazele de joc. La polul opus, cred că un punct slab la acest moment este decizia pe moment, sunt situaţii când ezit şi iau decizii proaste.

Incluzi aici şi decizia de la meciul cu Metalul Buzău?

Da, a fost o fază fixă în prelungirile prelungirilor dacă pot spune aşa în care nu am fost destul de concentrat. Trebuia să fiu sută la sută concentrat şi să analizez rapid traiectoria mingii şi sunt sigur că dacă mai sunt o sută de faze identite nu mai greşesc la vreuna. Din păcate am greşit atunci şi asta ne-a costat enorm, am pierdut două puncte importante. Mă bucur că toţi colegii mi-au fost aproape şi asta m-a ajutat să trec mai uşor peste un moment deloc uşor.

S-a văzut asta şi din modul în care te-au susţinut în meciul cu FCSB II…

Aşa este, cu FCSB îmi pare rău că nu am ghicit colţul la lovitura de la 11 metri, ar fi fost perfect pentru mine dacă reuşeam să nu primesc gol dar este bine că am câştigat. Chiar dacă au avut fotbalişti din primul lot trimişi să joace cu noi eu am fost sprijinit de apărătorii care au strâns foarte bine şi au închis spaţiile iar ocaziile mari de gol ale gazdelor aproape că au lipsit.

Unde vezi Unirea Slobozia la finalul campionatului?

Pe primul loc! De aceea am venit să joc aici, cu toţii ne dorim acest lucru, este foarte important că am intrat într-o serie de meciuri câştigate în campionat şi Cupa României şi nu mai avem voie să facem paşi greşiţi. Cele şase puncte faţă de echipa de pe primul loc pot fi recuperate, mai sunt multe meciuri de disputat, va veni şi returul când formaţiile din faţa noastră vor juca la Slobozia.

 

 

Related posts