Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia – ACSM Olteniţa 4 – 1, încă o victorie în drumul spre liga secundă

VICTORIE. Unirea Slobozia continuă seria de rezultate pozitive din campionat şi învinge formaţia din Olteniţa după un joc slab în prima repriză dar încântător în partea secundă.

Victoria fără drept de apel obţinută cu FCSB II chiar în baza de pregătire a echipei vicecampioane i-a umplut de optimism pe cei 700 de spectatori veniţi să vadă un recital de goluri în meciul de sâmbătă. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din stadion căci pe teren, cel puţin în prima repriză, meciul a fost mai echilibrat decât şi-au dorit gazdele. Şi asta pentru că ACSM Olteniţa nu a venit doar să se plimbe, a venit să joace agresiv, în sensul sportiv al cuvântului, bine organizat şi cu intenţii ofensive evidente, atitudine care i-a luat prin surpindere pe elevii lui Enache Costea.

O presiune ce avea să producă urme pe tabela de marcaj în minutul 18: corner executat cu boltă, portarul Dumitrescu nu ajunge la minge şi Barbu profită de lipsa de marcaj pentru a puncta cu un şut sec din interiorul careului mic. Unirea înţelege că nu este de glumă cu oaspeţii şi mută jocul în jumătatea adversă cu acţiuni purtate doar pe partea lui Răduca însă acesta întârzie de fiecare dată momentul centrării. Nu la fel avea să facă în minutul 25, mingea recuperată în apărare de tânărul Ene, lansare perfectă în adâncime la Răduca şi centrarea din prima este reluată din cădere în plasă de Adăscăliţei, fază care arată că de multe ori fotbalul simplu este şi eficient.

Fundaşul Ghinea trece şi el pe lângă gol în minutul 32 dar mingea lovită cu capul la un corner se duce puţin pe lângă bară, fază la care portarul Budeanu se număra printre spectatori. Ibrian are şi el ghinion două minute mai târziu atunci când şutează din prima dar un fundaş deviază în ultimul moment mingea în corner. ACSM Olteniţa nu renunţă la ofensivă şi în minutul 41 produce din nou emoţii: centrare precisă Grigore şi reluare cu capul Subţirică dar Dumitrescu este atent şi scoate de sub transversală.

Altă atitudine după pauză, alt rezultat la final

Hotărât să schimbe aspectul cenuşiu al jocului elevilor săi, Costea îl trimite pe teren pe Toma, Năstase este luat din extremă, acolo unde fusese izolat în prima repriză şi dus în zona lui de confort iar mutarea avea să se vadă pe tabela de marcaj în minutul 57. Răduca are mingea în careu, întoarce din fentă doi fundaşi şi şutează plasat, Budeanu respinge în faţă până la Năstase care nu iartă şi înscrie cu un şut în diagonală.

Oaspeţii acuză şocul, nu mai reuşesc să lege pasele şi se speră să producă ceva doar din faze fixe. Şi au această şansă în minutul 65 atunci când o lovitură liberă de la 25 metri a fost executată cu efect de Stoica, Dumitrescu era bătut dar transversala l-a salvat! Şi dacă n-avea să fie 2 – 2 se face 3 – 1 pentru gazde în minutul 72: centrare Toma, fundaşii nu se înţeleg şi fac aiurea pasul la ofsaid iar Soare profită şi înscrie din zece metri. Este momentul în care ACSM Olteniţa realizează că va pleca de la Slobozia fără punct şi meciul se joacă doar în zona careului călărăşenilor. Cei care mai primesc un gol în minutul 75: Năstase scapă singur din jumătatea Unirii, are o cursă solidară în care driblează portarul dar nu trage la poartă ci întoarce altruist mingea în centru de unde „Ţâcă” Toma îndeplineşte formalitatea şi stabileşte scorul final. (Vezi aici www.infoialomita.ro fotografii de la meci!)

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Ene, Ibrian, Ghinea, Drăguţ, Adăscăliţei, Soare, Apostol, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Toma, Teodorescu, Marin, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

ACSM Olteniţa: Budeanu, Barbu, Caragea, Ilie, Dică, Lupaşcu, Udrea, Stoica, Subţirică, Trufă, Grigore. Au mai jucat: Moangă, Dobra, Palade. Antrenor: Valentin Negru.

 

 

Related posts