Favorite Politică 

DRAGOŞ SOARE:
„Judeţul nu are o direcţie bună cu Moraru la conducere”

INTERVIU. Cel mai vocal şi interesant consilier liberal face un bilanţ al primelor sale luni în Consiliul Judeţean şi constată cu tristeţe că lucrurile nu evoluează în sensul dorit de ialomiţeni.

Dezamăgire, acesta este cuvântul prin care descrie Dragoş Soare perioada scursă din vara anului trecut şi până acum atunci când vorbeşte despre rolul Consiliului Judeţean în dezvoltarea judeţului Ialomiţa. Cu doar 10 aleşi liberali în opoziţie faţă de 21 ai puterii PSD – ALDE guvernarea lui Victor Moraru nu putea decurge altfel decât sub semnul „Ciocul mic, noi suntem la putere”. O atitudine arătată de (prea) multe ori până acum dar care nu are darul de a-l speria pe Dragoş Soare, cel care promite că va fi şi pentru următorii trei ani şi jumătate acelaşi observator atent al actului administrativ, gata să ia poziţie publică şi să taxeze orice derapaj al administraţiei PSD, acum condusă de Victor Moraru.

 

Domnule Dragoş Soare, care ar fi impresia după primele luni de consilier judeţean?

Sunt extrem de dezamăgit după şase luni de mandat de consilier judeţean! Şefii Consiliului Judeţean îşi doresc ca noi, consilierii liberali, să nu deschidem gura în şedinţe. Nu se va întâmpla acest lucru în ceea ce mă priveşte. Dacă aş fi fost dependent de banii de la bugetul judeţean ori bugetul local, probabil ar fi avut argumente să mă reducă la tăcere, dar nu este cazul. Nu am să tac şi să mă fac că nu văd că direcţia pe care a luat-o judeţul Ialomiţa sub conducerea PSD şi a lui Victor Moraru nu este cea bună. Vă aduceţi aminte de şedinţa convocată în mare grabă, şedinţa de îndată în care au fost aprobate sume colosale pentru conacul Bolomey, Biserica de lemn şi Oraşul de Floci, investiţii cu fonduri europene? Am o întrebare: s-a depus vreun proiect? Că eu nu ştiu! La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean am constat cu tristeţe că oamenii din compartimentele de specialitate au fost luaţi prin surprindere de întrebările consilierilor. Consider că lucrurile sunt privite cu mare superficialitate, ne gândim să cumpărăm sediul BCR, ne gândim să cumpărăm depozitul de gunoi Vivani Salubritate deşi ştim să sunt probleme mari şi noi avem nevoie de cu totul altceva… Mi se pare că nu se urmăresc obiectivele principale ca dezvoltarea judeţului şi creşterea nivelului de trai al ialomiţenilor. O spun din poziţia de cetăţean, aici trăiesc, aici trăieşte familia mea, aici vreau să îmi dezvolt afacerea şi familia şi nu pot să privesc cu lipsă de interes aceste abordări.

 

Război declarat aroganţei şi trufiei

 

Sunteţi cel mai activ consilier în şedinţe şi asta îl deranjează pe Victor Moraru. Cum apreciaţi atitudinea sa faţă de consilierii opoziţiei?

Nu va exista şedinţă de consiliu judeţean unde să nu iau poziţie dacă voi constata că lucrurile nu sunt în regulă sau sunt derapaje, acesta este rolul meu până la finalul mandatului. Nu îmi place atitudinea de superioritate afişată de preşedintele Moraru, că ei sunt 21 şi noi suntem doar 10 şi gata, hai să votăm că oricum nu contează ce vor liberalii! Nu este în regulă să schimbi o soluţie tehnică şi în loc să faci o lucrare cu trei lei să o faci cu zece lei doar pentru că acum eşti tu preşedinte, Victor Moraru, şi aşa vrei tu. Eu consider că nu se va risca cineva să ne pună pumnul în gură în şedinţele Consiliului Judeţean. Eu ştiu că domnul preşedinte nu vrea să se mai reia la capitolul „Diverse” subiectul dacă acesta nu este atacat la momentul dezbaterii proiectelor de hotărâre dar nu poţi pumnul în gură consilierului judeţean care are ceva de spus, în ciuda regulamentului pe care PSD l-a impus şi prin care nu avem voie să vorbim mai mult de două minute, de parcă cineva ar sta să-l cronometreze pe Victor Moraru cât vorbeşte. Ce-mi poate face mine, dacă vreau să spun ceva, să mă lege cu scotch la gură?

 

Ce aşteptări aveţi pentru 2017?

Trag un semnal de alarmă şi sper ca odată cu începutul anului 2017 să ni se prezinte de către Victor Moraru un proiect serios de dezvoltare a judeţului pentru următorii trei ani şi jumătate. Avem şi avantaje, PSD Ialomiţa a propulsat la centru secretari de stat şi un consilier personal al primului ministru, pe chiar şeful organizaţiei, domnul Marian Neacşu, lucruri care ne îndreptăţesc să sperăm că judeţul are mai multe şanse decât a avut până acum. Mi-aş dori să văd investiţii serioase cu fonduri europene pentru căci până acum s-a vorbit doar de trei proiecte de acest gen şi acelea în cultură, nici măcar în turism. Victor Moraru s-a autoproclamat „campionul fondurilor europene” dar până acum nu avem măcar un singur proiect în acest sens.

 

La final, o întrebare de actualitate, aţi ieşit în stradă la Slobozia pentru a protesta împotriva guvernului PSD?

Eu am fost în stradă un an de zile, din ianuarie şi până la alegerile parlamentare din decembrie. Mi-am cheltuit timpul, banii şi mi-am expus familia şi societatea comercială pe care o deţin pentru a mişca lucrurile în judeţ. Aici trăiesc, în comunitatea acesta, de-asta m-am implicat, îmi doresc o viaţă mai bună în mediul în care convieţuiesc cu ialomiţenii. Că am transmis ce trebuia, că nu am transmis ce trebuia, că m-au votat oamenii, că nu m-au votat, asta e, ce a depins de mine am făcut. Acum au legătura cetăţenii nemulţumiţi care pot ieşi în stradă. Noi, liberalii, ce am spus un an de zile că se va întâmpla, că PSD odată ajung la putere va face abuzuri, iată, din păcate, se întâmplă la doar o lună de la preluarea guvernării. Abuzurile acestea se vor opri odată, nu pot merge la nesfârşit.

„Rolul nostru, al consilierilor judeţeni, este să cenzurăm, să atragem atenţia, să punem întrebări. Din păcate în cele şase luni am constatat că nu se întâmplă nimic, că totul este încremenit în discuţii puerile şi inutile. Ne pozăm, ne punem pe facebook dar cu ce ajută asta judeţul?”

DRAGOŞ SOARE, consilier PNL

Related posts