Eveniment 

PRESA, PUSĂ LA COLŢ:
Servicii Publice Penale Slobozia SRL

DISPREŢ. Considerându-se stăpânii banilor publici, consilierii locali de Slobozia şi consilierii judeţeni PSD dau afară presa de la reuniunile unde se discută despre administrarea banilor publici.

Scroafa PSD s-a urcat în pomul administrativ al judeţului, aşa se pot descrie două acţiuni publice făcute la o zi distanţă mai întâi de Primăria Slobozia, şi apoi, ca să nu se spună că este mai prost, de către şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa. Reprezentanţii presei care refuză să scrie după dictare, din poziţia în genunchi, culcat ori cine ştie ce altă poziţie mai preferă potentaţii administrativi ai zilei, au fost daţi afară mai întâi de la şedinţa Consiliului de Administraţie al SC Servicii Publice SRL Slobozia, societate cu capital sută la sută public, şi apoi trimişi în fundul sălii, în spatele stâlpilor, la şedinţa lunară a Consiliului Judeţean, pentru a nu-l mai stresa vizual pe „primul secretar” Victor Moraru.

 

Gunoiul penal băgat sub preş

Societatea comercială Servicii Comunale Slobozia, o entitate la care deţin acţiuni Primăria Slobozia şi Consiliul Judeţean Ialomiţa, colcăie de ilegalităţi. Nu o spunem noi, nenorociţii de ziarişti, ci specialiştii în analize financiare şi controale de specialitate cum sunt, spre exemplu, funcţionarii Camerei de Conturi. Golăniile financiare nu sunt de ieri – de azi, ci vin din urmă, ca o grea moştenire a administraţiei Alexandru Stoica. Mai exact administraţia fostului viceprimar Valentin Băcanu, omul spre care acum se îndreaptă toate privirile atunci când vine vorba de mătrăşirea banului public. Suspiciuni îndreptăţite poate şi dacă ne gândim doar la dosarul penale în care este actor principal, anchetă ce priveşte încălcări ale legii din mandatul 2012 – 2016. Ilegalităţi descoperite de noul manager Dorina Milea şi care s-au dorit a fi îngropate prin forţarea depunerii unei demisii. Supusă presiunii aceasta a cedat în primă fază însă a revenit apoi asupra deciziei, gata să se ia de gât cu derbedeii care au băgat ilegal bani publici în buzunarele lor private. Toate acestea urmau a se discuta în şedinţa Consiliului de Administraţiei de săptămâna trecută, una la care presa avea să participe, aşa cum participă neîngrădit de ani de zile la şedinţele AGA de la URBAN, spre exemplu. Asta însă este de domeniul trecutului căci Sorin Brânză (îl ştiţi cu toţii din matrapazlâcurile urbanistice, ultima dosarul penal al benzinăriei ART OIL), om de bază în activul PSD Ialomiţa, a cerut şi primit din partea colegilor din partid votul necesar pentru eliminarea din sală a reprezentanţilor presei. Redus la tăcere şi evident încolţit de aripa dură a veteranilor din PSD, primarul Adrian Mocioniu n-a fost în stare să ofere textul de lege care să interzică prezenţa presei în sală şi a sfârşit prin a spune doar că el doar coordonează activitatea societăţii şi nu prezidează şedinţele AGA.

 

Moraru ţine la degetul lui

La mai puţin de 24 de ore distanţă, de data aceasta în sala unde îşi desfăşoară şedinţele Consiliul Judeţean Ialomiţa, preşedintele Victor Moraru şi-a dat şi el în stambă şi a arătat dispreţuitor că vrea să guverneze după capul lui, fără să mai fie deranjat de aparatele de fotografiat şi de reportofoanele ziariştilor care nu sunt pe lista simbriilor publice oferite sub formă de contracte de publicitate mai mult pe „dotările” estetice ale „fătucilor”. Premeditat, cu votul unanim şi necondiţional al subalternilor din PSD, presei i-au fost atribuite un număr limitat de scaune în cel mai întunecat colţ al sălii, cel mai îndepărtat loc geometric de inestimabila sa prezenţă fizică. Dacă ar fi putut ar fi dus scaunele afară, dar cum n-a avut loc de întors a ţinut să-şi explice gestul: „Faptul că suntem filmaţi sau fotografiaţi în timpul şedinţei este deranjant! Poate ne scobim în urechi ori ne scărpinăm în cap… Este inuman să fim filmaţi tot timpul! În plus solemnitatea şedinţei este deranjată!” Deranjaţi de maniera dictatorială, reprezentanţii presei au părăsit sala de şedinţe, gest făcut în spirit de solidaritate şi de consilierii PNL. „N-am văzut nici la nivelul Bucureştiului, nici la nivelul vreunei alte instituţii să se pună „la colţ” presa… Mi se pare inadmisibil şi am hotărât, în semn de protest, să părăsim sala! O să vă lăsăm să desfăşuraţi şedinţa cum doriţi dumneavoastră, fără prezenţa noastră, a opoziţiei, şi fără prezenţa presei. Sper că aşa veţi fi, în sfârşit, mulţumit”, a spus Dragoş Soare, liderul consilierilor judeţeni PNL. Şi a avut mare dreptate căci în următoarele 60 de minute de şedinţă doar vocea lui Victor Moraru s-a auzit în şedinţă, poziţia cvasi-totală a aleşilor judeţeni PSD – ALDE fiind una cu bărbia adânc înfiptă în piept şi privirea plictisită pierdută fără ţintă în hârtiile din faţă!

PETRONEL TUDOR

 

„Faptul că suntem filmaţi sau fotografiaţi în timpul şedinţei este deranjant! Poate ne scobim în urechi ori ne scărpinăm în cap… Este inuman să fim filmaţi tot timpul! În plus solemnitatea şedinţei este deranjată!”

VICTOR MORARU, preşedinte Consiliu Judeţean Ialomiţa

Related posts