Favorite Politică 

STIMĂ CONDUCĂTORULUI SUPREM:
Pentru Marian Neacşu Dragnea este ca Donald Trump!

FERMITATE. Preşedintele PSD Ialomiţa nu ar fi impresionat nici dacă în stradă ar fi 2,5 milioane de români şi spune că dacă ar fi fost el prim-ministru erau modificate deja Codul Penal şi Codul de Procedură Penală!

Deposedat de justiţie de încă un mandat de deputat de Ialomiţa după ce a fost condamnat definitiv, Marian Neacşu şi-a găsit un loc cât se poate de cald şi după ce a fost lăsat pe dinafara Parlamentului, locul atât de îndrăgit unde până mai ieri făcea şi desfăcea cadrul legislativ după bunul plac al PSD. Om de încredere al lui Liviu Dragnea, Marian Neacşu a fost plasat în coasta premierului Grindeanu pentru ca nu cumva acesta să facă paşi greşiţi, în afara directivelor conducătorului suprem al partidului.

 

Mustaţa lui Dragnea ca freza lui Trump!

Omul pe care-l vedeţi cu mapa de fiecare dată la un pas în spatele lui Dragnea pe holurile Parlamentului, pe la Guvern ori la sediul central al PSD a reacţionat după scandalul declanşat de adoptarea modificărilor Codului Penal şi al Codului de Procedură Penală prin ordonanţă de urgenţă dată şi publicată în Monitorul Oficial în toiul nopţii de marţi spre miercuri. Cu grija pentru PSD infiltrată în propriul ADN, Marian Neacşu nu avea cum să fie de partea românilor nemulţumiţi de modalitatea banditească de guvernare şi a ţinut să-i ia apărarea în mod public celui pe care-l vede la fel de important ca preşedintele SUA, Donal Trump. Consilier onorific al premierului Sorin Grindeanu pentru relaţia cu Parlamentul (nu-i aşa că vă place cum sună funcţia pe care tătuca Dragnea i-a dat-o lui Neacşu ca preţuire pentru toate serviciile făcute pe vremea când era lider de grup parlamentar PSD în Camera Deputaţilor?), Neacşu a pus punctul pe „I” şi a început să-i numele pe protestatarii din stradă pe principiul „Ceata noastră este mai mare decât a lor!”.

După ce a spus că-şi doreşte ca protestele să fie paşnice omul care nu vrea să i se termine înainte de a începe cariera de consilier onorific prin căderea Guvernului nu s-a arătat impresionant de numărul celor de pe străzile marilor oraşe din România care deja încep să fie mai mulţi de la zi la zi. Marian Neaşcu a decretat: „Probabil că 10.000, 20.000, o sută de mii de oameni pot solicita demisia Guvernului. Două milioane şi jumătate au solicitat ca dl. Trump să nu fie preşedintele Americii, dar eu ştiu că semnează totuşi decrete. Este un număr important de oameni şi luăm în calcul ceea ce cer. Vrem să vedem ce spun şi ceilalţi, care nu sunt în stradă.”, a spus Neacşu. Asta înseamnă că în perioada următoare să va aşteptaţi să vă bată la uşă omul de scară al PSD şi să fiţi întrebaţi dacă sunteţi sau nu de acord cu modificările legislaţiei penale de care, deloc întâmplător, cel mai mult vor avea de profitat oamenii politici, cei mai mulţi de la PSD, căci, nu-i aşa, este cel mai mare partid din România şi, matematic, are „reprezentativitate” (ca să păstrăm termenul lui Neacşu) şi la acest capitol!

 

Bine că nu este Neacşu premier!

După ce a ţinut să aducă aminte că PSD este votat de trei milioane şi jumătate de români şi că acesta este un vot reprezentativ (la o populaţie de peste 18 milioane de români cu drept de vot înseamnă sub 20%!), Neacşu a fost sincer până la lacrimi şi a arătat de ce este atât de iubit de conducătorul suprem Liviu Dragnea: „Aveam informaţii despre intenţia Guvernului de a aproba aceasta ordonanţă. Nu ştiam dacă ea va fi adoptată marţi seară. După părerea mea, ar fi trebuit adoptată săptămâna trecută, eu aşa aş fi procedat dacă ar fi depins de mine. Şi dezbaterea ar fi trebuit să aibă loc mai devreme. Deci după ce avea loc o dezbatere, trebuia aprobată şi ordonanţa sau trebuia respinsă, după caz. Aşa cum a precizat şi preşedintele Dragnea ieri, era un subiect care trebuia să fie închis într-un fel sau altul.” Preşedintele PSD Ialomiţa a mai spus că nu a făcut o analiză cu privire la numele persoanelor publice care vor scăpa de Justiţie în urma adoptării modificărilor legilor penale de către Guvernul PSD şi este convins că nici Ministerul Justiţiei nu are o astfel de statistică.

Marian Neacşu a fost condamnat definitiv în vara anului trecut de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Instanţa a stabilit un termen de încercare de doi ani şi jumătate după ce în primă instanţă Marian Neacşu scăpase basma curată cu doar o amendă ridicolă de 2.000 lei! Fostul deputat a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub acuzaţia de conflict de interese, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ, Marian Neacşu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

PETRONEL TUDOR

Aveam informaţii despre intenţia Guvernului de a aproba aceasta ordonanţă. Nu ştiam dacă ea va fi adoptată marţi seară. După părerea mea, ar fi trebuit adoptată săptămâna trecută, eu aşa aş fi procedat dacă ar fi depins de mine.”

MARIAN NEACŞU, preşedinte PSD Ialomiţa

Related posts