Favorite Social 

DSVSA Ialomița a confiscat 213,6 kg produse alimentare periculoase pentru consumatori

DSVSA Ialomița a efectuat într-o lună 152 controale pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din sectorul alimentar.

Inspectorii din Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Ialomița au transmis bilanțul controalelor efectuate în perioada 28 martie – 24 aprilie 2022.

Este vorba de acțiuni de control desfășurate la 152 obiective din sectorul alimentar – carmangerii, măcelării, pescării, pizzerii, cantine, unități de catering, cofetării, patiserii.

Nu au fost ocolite restaurante ce livrează hrană preparată consumatorilor finali pe bază de livrare la comandă, depozite alimentare, piețe agroalimentare și centre de prelucrare lapte.

Inspectorii DSVSA Ialomița au verificat cum sunt respectate condițiile sanitare veterinare și în hipermarket-uri și supermarket-uri, magazine luate cu asalt mai ales în preajma sărbătorilor de Paște.

Listă lungă de neconformități constatate și sancționate

Desfășurarea activităților în spații neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea regulilor de siguranță alimentară și a bunelor practici de igienă și producție, deficiențe referitoare la demonstrarea trasabilității produselor alimentare au fost o parte dintre neconformitățile constatate și sancționate de DSVSA Ialomița.

Etichetarea necorespunzătoare, lipsa monitorizării temperaturii din depozit, utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor au fost și ele sancționate.

Deficiențele constate în urma controalelor efectuate au dus la aplicarea a 38 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 255.900 lei.

Au fost emise două ordonanțe privind suspendarea temporară a activității și o ordonanță de interzicere a activității.

Inspectorii DSVSA Ialomița au aplicat măsuri de reținere oficială și dirijare către unități de neutralizare a cantității totale de 213,6 kg produse alimentare ce nu respectau normele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor. (FOTO: Pexels)

Related posts