Sport 

DUMITRU MUŞI, ANTRENOR HCM SLOBOZIA: „Nu mai trebuie să facem cadou puncte pe teren propriu”

ÎNGRIJORARE. Antrenorul echipei HCM Slobozia este nemulţumit că începutul de campionat îl prinde cu lotul decimat de accidentări într-o perioadă cu trei meciuri programate să se joace într-un interval de zece zile.

Dumitru Muşi a rămas pentru cel puţin un an la cârma formaţiei HCM Slobozia. După o perioadă de pregătire în care accidentările au impus inclusiv ne-participarea la un turneu la Galaţi, tehnicianul nu are prea multe motive de bucurie la startul celui de-al patrulea sezon consecutiv în Liga Naţională.

Domnule Muşi cum ne prinde debutul de campionat?

Din păcate avem cinci jucătoare pe care nu ne putem baza la acest moment. Este vorba de Ivan, Enescu, Marchidanu, Dăscălete şi Corban, jucătoare de bază în angrenajul echipei. Fără ele scade potenţialul echipei, este greu să joci 60 de minute cu aceleaşi jucătoare, dispare prospeţimea şi apar greşelile tehnice.

Cum anticipaţi că va fi noul sezon?

Toate echipele şi-au mărit bugetele, şi-au îmbunătăţit loturile, au făcut achiziţii de marcă şi va fi un campionat extraordinar de greu. Lupta pentru puncte va fi acerbă, sunt 14 echipe nu mai sunt 12, două vor fi condamnate la retrogradare directă şi următoarele două la baraj. CSM Bucureşti este o echipă care la ora actuală se poate bate cu orice naţională din Europa şi nu va avea probleme. Noi încercăm să abordăm campionatul cu altă mentalitate, cu alt tonus şi cu dorinţa declarată de a scăpa de presiunea pe care am avut-o sezonul trecut.

„În conjunctura actuală nu aş avea motive prea multe să fiu optimist, dornic sunt dar trebuie să ţin cont de realitate. Între a regreta şi a face cât mai mult cu ceea ce am aleg ultima variantă.” (DUMITRU MUŞI, antrenor HCM Slobozia)

Avem un început de campionat greu, cu trei meciuri într-un interval de zece zile, cu echipa campioană şi cu vicecampioana pe propriul teren…

Toate meciurile vor fi grele şi din păcate ne prind aceste meciuri cu efectivul incomplet. La noi se simte lipsa fiecărei jucătoare, nu avem un lot care să ne permită să găsim un înlocuitor pe măsură.

Ne avantajează în acest context pauza de o lună dintre etapele 3 şi 4, măcar din punct de vedere al recuperării handbalistelor indisponibile acum?

Se spune că timpul le rezolvă pe toate dar orice meci trebuie jucat cu echipa pe care o avem la dispoziţie la acel moment. Contează enorm fiecare punct câştigat şi, mai ales, punctele câştigate acasă, trebuie să nu mai oferim cadourile din trecut pe teren propriu. Mai mult, este nevoie şi de două – trei victorii în deplasare pentru a avea linişte pe finalul campionatului.

Vă simt mai degrabă pesimist decât optimist…

Aş putea spune preocupat de problemele cu care se confruntă echipa. În conjunctura actuală nu aş avea motive prea multe să fiu optimist, dornic sunt dar trebuie să ţin cont de realitate. Mi-aş fi dorit să aducem la echipă jucătoare apte de joc, care să intre pe teren şi să joace, nu handbaliste care-şi fac refacerea şi nu se ştie când vor veni şi cum vor veni. Între a regreta şi a face cât mai mult cu ceea ce am aleg ultima variantă.

 

 

 

Related posts