Administrație 

OBICEIURI VECHI: Primarul de Urziceni şi-a adus în schema de personal administrator public şi minte când dă vina pe viceprimarul Liviu Cazan

DOCUMENTE. Arhiva hotărârilor adoptate de Consiliul Local Urziceni arată că postul de administrator public al municipiului Urziceni a fost introdus în schema de personal a Primăriei de către primarul Constantin Sava exact în perioada când acesta era chemat să de-a cu subsemnatul la DNA pentru abuz în serviciu.

Municipiul Urziceni are din această lună administrator public în persoana fostului consilier local PNL Nicolae Cristea, omul care şi-a manifestat din plin fidelitatea faţă de primarului Constantin Sava mai ales în perioada în care acesta a avut interdicţie din partea DNA de a se apropia de fotoliul de edil. Cu un concurs cu dedicaţie croit special pe măsura subordonatului, primarul Sava scapă astfel de semnarea unor acte administrative ce i-ar putea aduce probleme similare celor din dosarul penal aflat în plină judecată la Tribunalul Ialomiţa. Totul pentru o leafă lunară de 7.105 lei brut, puţin sub 5.000 lei salariu net, ceea ce înseamnă un efort bugetar anual de peste un miliard lei vechi, bani achitaţi din taxele şi impozitele localnicilor. Dar ce mai contează, moftul primarului trebuia satisfăcut pe bani publici şi, iată, se va satisface!

Arma preferată a primarului Sava este minciuna!

Rugat de www.infoialomita.ro să explice de ce are nevoie de un administrator public, primarul Constantin Sava a făcut ce ştie el mai bine şi a minţit că vinovatul pentru inventarea postului de administrator public şi introducerea acestuia în schema de personal a Primăriei Urziceni este Liviu Cazan, viceprimar PSD şi omul care a condus instituţia publică pe vremea când Sava era ţinut de către DNA departe de banii comunităţii. Niciodată Primăria Urziceni nu a avut în organigramă consilier al primarului sau administrator public însă actualul viceprimar a inclus în organigramă şi acest post. Dar uite că nu-i pentru cine se pregăteşte ci pentru cine se nimereşte! Cine o fi deştept! La condiţiile care au fost acolo, aia, aia, aia, cine să vină… a participat doar Nicu Cristea. Alea au fost condiţiile, nu mai merge pe cine vreau eu sau pe cine nu vreau eu, sunt prinse în lege.”, declara nonşalant Sava.

În realitate doar o altă minciună marca Sava, minciună demontată de documentele oficiale de pe site-ul Primăriei Urziceni. Este vorba de arhiva hotărârilor de Consiliu Local din care reiese, negru pe alb, că doar Constantin Sava şi nu altcineva a decis ca primarul să aibă în subordine un administrator public! Deloc întâmplător, momentul în care-şi face loc în schemă acest post coincide cu perioada în care primarul era trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Spunem asta având în vedere că în luna octombrie 2014, postul de administrator public nu era în schema de personal, conform unei informări către Consiliul Local Urziceni cu privire la gradul de ocupare a posturilor publice, document întocmit şi asumat prin semnătură de Sava.

Primăvara anului 2015 îi aduce primarului procurorii DNA pe cap care după ce verifică documentele contabile constată că, cităm: „În datele de 4 iunie 2014 şi 6 ianuarie 2015, inculpatul Constantin Sava, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul Primăriei să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăţi comerciale, pentru sumele de 50.539,2 lei şi 102.919,3 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite. Prin această modalitate inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu Primăriei Municipiului Urziceni în sumele menţionate anterior şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale municipiului Urziceni.” La scurtă vreme, apare pe lista posturilor vacante din organigrama instituţiei şi postul de administrator public, aşa cum reiese din axexa la Hotărârea de Consiliu Local nr.32 din 2.06.2015! Document, de asemenea, asumat prin semnătură de acelaşi primar Constantin Sava(foto)!

Interdicţia DNA a ţinut blocat concursul pentru administrator public

Interdicţia procurorilor DNA instituită asupra lui Constantin Sava de a-şi exercita mandatul de primar a blocat şi intenţia de a-şi numi cât mai repede un administrator public, în fapt un subordonat docil care să semneze fără să crâcnească tot ce i se bagă sub nas de către primar. Revenirea în fruntea instituţiei a dat însă liber procedurii şi primarul n-a stat deloc pe gânduri, „năşind” un concurs cu un singur participant şi, fireşte, un singur câştigător, omul de încredere Nicolae Cristea (foto). Cel care, cităm din nou din primarul Sava, se va ocupa de toate chestiunile delicate din Primăria Urziceni: „Tot ce înseamnă administrarea Primăriei şi a oraşului îi va reveni în totalitate, absolut tot. O să fie vai de mama lui, va fi vai de capul lui! De când am venit, de patru luni lucrez singur de am înnebunit. Eu mă voi ocupa practic cel mai mult acum de partea asta de investiţii, programe şi proiecte.” Prin delegarea atribuţiunilor Sava va avea mai mult timp pentru pregătirea apărării în dosarul penal care se află pe rolul Tribunalului Ialomiţa la faza de administrare a probelor şi de discutare a studierii raportului de expertiză contabilă întocmit cu privire la „faptele de arme” ale edilului de Urziceni.

 

Related posts