Educație Favorite 

PROSTIE RECUNOSCUTĂ! Ministrul Educaţiei îşi asumă prostia din documentul de demitere a şefei învăţământului ialomiţean

PRECIZĂRI. Liviu Pop, ministrul educaţiei, recunoaşte că doi dintre cei 13 inspectori şcolari şefi au fost demişi pe baza unor documentaţii greşite în care li se imputau erori manageriale ale altor colegi! Este situaţia Luminiţei Barcari, fost inspector şef şcolar în Ialomiţa, deposedată de funcţie pentru o greşeală a omologului din judeţul Arad. În loc ei ar putea ajunge Elena Mitran, consilier judeţean PSD!

Greşelile grosolane din documentaţiile de demitere a unor inspectori şcolari judeţeni dezvăluite de presă au avut darul de a provoca indignare în rândul opiniei publice. Oamenii sensibili la incoerenţa din sistemul de învăţământ românesc au reacţionat şi au criticat modalitatea prin care şefii de inspectorate şcolare judeţene au fost destituiţi. Unul dintre ei chiar noaptea, ca hoţii, printr-un fax trimis la ora 22.12 la sediul IŞJ Ialomiţa, victima ministrului fiind Luminiţa Barcari. Un document ce făcea referire la motivul destituirii inspectorului şef din Arad, subiect prezentat pe larg de www.infoialomita.ro şi citit de peste 22.000 de ori!

Liviu Pop: „Au fost două erori de redactare”

Ministrul Liviu Pop n-a avut de ales şi a trebuit să explice prostia comisă în numele său de subalternii care au semnat documentele de schimbare din funcţie a inspectorilor şcolari. „Inspectorilor şcolari generali le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Eroarea respectivă a fost o eroare materială, s-a făcut notificarea spre inspectorat în care s-a precizat că este o eroare materială. Au fost două astfel erori din lipsa de atenţie a celor care au tehnoredactat documentul respectiv.”, a precizat Liviu Popp, citat de agenţia de ştiri Mediafax, cum de s-a ajuns ca prin „copy-paste” unora să li se reproşeze greşelile altora.

Alegând atacul, ministrul educaţiei a declarat ameninţător că vor urma şi alte demiteri, intenţionând să desfiinţeze 10% dintre funcţiile de conducere existente la nivelul inspectoratelor şcolare şi ale ministerului. „Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creşte numărul funcţiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcţiilor de conducere din minister şi inspectoratele şcolare ce vor dispărea în maximum 30 de zile.”, a anunţat Liviu Pop.

La Ialomiţa şi adjuncta este pe făraşul politic

Unul dintre posturile vizate de ministrul Liviu Pop este şi cel al inspectoarei-adjuncte Steluţa Mitrea, cea împotriva căreia PSD Ialomiţa a întocmit un adevărat dosar de urmărire în săptămânile de dinaintea alegerilor parlamentare din toamna anului trecut. Reclamată inclusiv la Biroul Electoral Judeţean de Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa şi unul dintre soldaţii disciplinaţi ai lui Liviu Dragnea, Steluţa Mitrea mai are un „defect” care, în opinia social-democraţilor, este incompatibil cu o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa: doamna este soţia consilierului PNL Traian Mitrea, nimeni altul decât omul care a candidat pentru fotoliul de primar în oraşul Ţăndărei împotriva candidatei PSD! „Nu ştiam că PSD ne-a făcut dosare mie şi colegei Steluţa Mitrea, dar nu mă mai miră dacă mă gândesc în ce mod am fost anunţată că sunt revocată din funcţia de inspector-şcolar adjunct.”, a comentat Luminiţa Barcari demersurile repetate ale PSD Ialomiţa împotriva actualei conduceri a IŞJ Ialomiţa. Pentru că trebuia să aibă pe cineva în conducere Ministerul Educaţiei a acceptat ca pentru o perioadă de 60 de zile Steluţa Mitrea să fie şefa IŞJ Ialomiţa.

Elena Mitran, consilier judeţean PSD, în cărţi pentru şefia IŞJ Ialomiţa

Tradiţia ultimelor şefe ale învăţământului ialomiţean arată că de fiecare dată a fost vorba de consiliere judeţene. PSD a dat-o în cea mai neagră perioadă pe Otilia Dumitru, una dintre fruntaşele organizaţiei judeţene social-democrate. I-a urmat Luminiţa Barcari, consilierul judeţean PNL care a avut greaua misiune de a reda încrederea în insituţia care are grijă de învăţământul ialomiţean. Destituirea din puterea nopţii ar putea-o aduce în fruntea IŞJ pe Elena Mitran, consilier judeţean PSD şi una dintre apropiatele lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa(vezi foto). Acesta a recunoscut public că înainte de demiterea Luminiţei Barcari a fost consultat pe linie politică, încă o dovadă că schimbarea nu are nici cea mai mică legătură cu activitatea administrativă a fostei inspectoare ci este o doar o schimbare eminamente politică!

 

 

Related posts