Sport 

EDIŢIA A TREIA, UN NOU SUCCES: Cupa Satori la şah a strâns la Slobozia 230 de concurenţi din trei ţări

A treia ediţie a Cupei Satori la şah, turneu sub egida Federaţiei Internaţionale de Şah, cu jucători ce se punctează mai bine decât la turneele organizate sub patronajul Federaţiei Române de Şah, a fost din nou un succes. În găzduirea desăvârşită a Universităţii „Biotera” din Slobozia, 230 de sportivi şi-au pus mintea la contribuţie pentru a-şi adjudeca trofeele puse în joc. Au fost meciuri pe muchie de cuţit, strigăte de bucurie dar şi lacrimi de tristeţe dar într-un final cu toţii au plecat mai bogaţi cu participarea la un turneu puternic.

„Sunt sportivi de la cinci anişori până la seniori, cu grupe de vârstă sub 8 ani, sub 10 ani, sub 12 ani, sub 14 ani şi grupe de seniori, veniţi din 13 judeţe ale României şi din Republica Moldova şi Bulgaria. La competiţie sunt 70 de seniori iar Clubul Sportiv Satori a fost reprezentat de 30 de concurenţi de la toate categoriile de vârstă. Turneul a fost organizat în parteneriat cu Direcţia de Tineret şi Sport a judeţului Ialomiţa şi Primăria Slobozia, cea care, în premieră, a venit cu fonduri pentru premierea celor mai buni jucători de la şah de la Cupa Satori Slobozia, ediţia 2018.”, explică tehnic Cristi Ursu, preşedintele Clubului organizator.

Participanţii legitimaţi la diverse cluburi sau nelegitimaţi au trecut prin etapele eliminatorii iar cei mai buni dintre ei au primit recunoaşterea valorii prin premii băneşti ce au răsplătit cu 600 lei premiul 1 şi cu sume mai mici celelalte clăsări, până la locul 5 inclusiv. Cel mai mic participant la ediţia din acest an a avut 4 ani iar, ca noutate, la întreceri a participat şi un campion naţional la şah pentru persoanele cu dizabilităţi, acesta evoluând împotriva altor competitori cu ajutorul unui accesoriu special pentru persoanele nevăzătoare. (Pentru fotografii de la eveniment dă clik AICI!)

 

 

Related posts