Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: Corona Braşov câştigă la un gol la Slobozia şi înfrângerea trimite gazdele un loc mai jos în clasament

VALOROASE. Cu doar 12 handbaliste deplasate la Slobozia, Corona Braşov a controlat meciul în totalitate prin trei handbaliste convocate la echipa naţională şi prin inepuizabila Biana Tiron, autoare a 7 goluri din tot atâtea şuturi de la semi-distanţă.

Aflată în subsolul clasamentului, sub ameninţarea retrogradării din Liga Naţională, gazdele de la HCM Slobozia se gândeau că lotul subţire deplasat de Corona Braşov poate fi un avantaj. Bancă scurtă dar valoroasă, având în vedere că pe teren au intrat Laura Chiper, Eliza Buceschi şi Laura Popa, handbaliste convocate la naţionala României pentru meciurile cu Rusia din campania de calificare la Campionatul European de Handbal din Franţa.

Alături de ele şi peste ele ca randament, Bianca Tiron, numărul unu atât în centrul apărării cât şi în formula de atac, a fost lansatoarea de şuturi imparabile în primele minute, autoare a trei din primele patru goluri ale Coronei după tot atâtea acţiuni de atac în care a sancţionat cu sânge rece inexactităţile afişate de gazde pe propriul semicerc. Scorul se păstrează însă strâns pentru că Andreea Enescu este letală de la punctul de la 7 metri (în total 7 aruncări transformate în gol din 7!) şi HCM Slobozia se ţine scai de Corona egalând de fiecare dată după ce primeşte gol chiar dacă are până în minutul 11 două inferiorităţi numerice.

Echilibrul tensionant se menţine chiar şi în perioada în care Bianca Tiron este eliminată pentru un fault la gât asupra Alinei Ilie însă se rupe în minutul 20, atunci când Corona apasă pedala de acceleraţie şi nu iartă două atacuri consecutive ratate cu pase direct la adversar şi oaspetele se duc rapid la trei goluri, 11 la 8. Este momentul în care Gheorghe Covaciu înţelege că păstrând-o pe Mouna Jlezi ca pivot are şanse mici să anime atacul şi o trimite pe Yaroslava Burlachenko în coasta apărării oaspete şi efectele pe tabelă se văd imediat, două goluri în trei minute iar la odihnă avantajul este minim, 14 – 13 pentru Corona Braşov.

Apărarea impecabilă a oaspetelor a anihilat-o pe Alina Ilie

Gândită excelent în jurul trioului Tătar – Tiron – Popa, defensiva Coronei este pe cât de arţăgoasă pe atât de eficientă pentru a bloca culoarele de şut ale Alinei Ilie, principala sursă de pericol de la HCM Slobozia. Împinse de la spate de o galerie frenetică, handbalistele de la Slobozia reuşesc să egaleze din nou pe tabelă şi se merge cap la cap până în minutul 37, scor 17 la 17.

Vin însă trei minute în care Corona punctează de patru ori la rând şi moralul fetelor lui Covaciu se face ţăndări: atacurile se lungesc la limita jocului pasiv şi parcă toată echipa aşteaptă execuţia fericită a Alinei Ilie. Ratează de două ori şi Burlachenko şi imediat handbalista din Ucraina este pedepsită şi scoasă pe bancă şi nu mai intră deloc în ultimele 11 minute. Dispare astfel pătrunderea pe zonă centrală şi Corona răsuceşte cuţitul în rană cu fiecare atac finalizat cu gol de Tiron şi Buceschi.

Vine şi eliminarea Juliei Chenova, Pătuleanu înscrie cu un nou şut de la şold dar Corona profită de omul în plus şi cu cinci minute înainte de final, beneficiind şi de două decizii eronate de arbitraj, îşi procură patru goluri în plus pe tabelă. Avantaj uşor de păstrat chiar dacă în ultimele trei minute HCM Slobozia avea să înscrie trei goluri la rând, insuficient pentru măcar un punct de aur în contextul în care bătălia pentru evitarea retrogradării este mai acerbă ca oricând în Liga Florilor. (Pentru fotografii de la meci dă click AICI!)

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Chernova, Mitrache (2), Marchidanu (1), Pătuleanu (5), Enescu (7), Predoi, Jlezi (1), Burlachenko (4), Dăscălete, Toma (3), Ilie (4). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CORONA BRAŞOV: Hosu, Mîrcă, Tiron (7), Buceschi (8), Chiper (4), Neagu (2), Hotea, Tătar (4), Chiricuţă (3), Bucur, Tîrcă. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

 

 

Related posts