Educație Eveniment Favorite 

Educație rutieră pentru liceeni din Slobozia

Educație rutieră pentru liceeni, într-o acțiune organizată de Fundația Malama Cristiana-Cosmina, Academia Titi Aur și Poliția Rutieră.

Două zile de cursuri utile de educație rutieră pentru elevi de la două licee din municipiul Slobozia. O acțiune prin care adolescenții sunt informați cu privire la măsuri de prevenire a accidentelor rutiere.

Fundația Malama Cristiana-Cosmina, o echipă de profesioniști de la Academia Titi Aur și lucrători din Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița sunt cei care fac posibilă această acțiune.

Marți, elevi de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia au participat timp de o oră și jumătate la cursuri teoretice de educație rutieră preventivă.

Polițiștii rutieri i-au informat pe elevi, parte dintre ei de curând conducători auto, despre cauzele cele mai frecvente de producere a accidentelor grave de circulație, soldate, din nefericire, anual, cu mii de morți și răniți grav.

Specialiștii în conducere defensivă din cadrul Academiei Titi Aur le-au transmis adolescenților la ce pericole se expun dacă nu poartă centura de siguranță, dacă nu adaptează viteza la condițiile de drum, se angajează când se află la volan în depășiri riscante ori folosesc telefonul mobil în timp ce conduc un autovehicul.

Din nefericire, numărul de accidente grave în care sunt implicați tineri, soldate cu persoane decedate și oameni răniți grav, rămâne foarte mare. Acțiunea aceasta anumată de Fundație are ca obiectiv conștientizarea tinerei generații, prin aplicarea regulilor de conduită, necesare deplasării în siguranță. (CAMELIA MALAMA, FUNDAȚIA MALAMA CRISTIANA-COSMINA)

Educație rutieră cu două simulatoare

Academia Titi Aur a trimis la Slobozia un autotren în care sunt montate două simulatoare pentru ca elevii de liceu să simtă pe propria piele ce suferă corpul în cazul unor accidente de circulație.

Cei doi profesioniști din cadrul Unității Mobile a Academiei Titi Aur le-au prezentat adolescenților ce se întâmplă la un impact frontal și la o răsturnare de 90 grade, respectiv o răsturnare de 180 grade.

Sunt dispozitive ce au rolul principal de a conștientiza necesitarea purtării centurii de siguranță când te afli într-un autoturism în timp ce acesta se deplasează pe drumurile publice.

Chiar dacă simulatorul pentru impact frontal a fost setat la o viteză de doar 13 km/oră, forțele ce au acționat asupra celor care l-au folosit le-au arătat cât de dure sunt loviturile chiar și la o viteză atât de mică.

Adolescenții s-au urcat apoi în al doilea simulator, cel în care se prezintă situația unei rostogoliri cu o mașină implicată într-un accident rutier.

Curajoșii care l-au folosit au fost învățați să iasă din mașină în cazul în care aceasta rămâne cu roțile în sus.

Miercuri este rândul elevilor de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” să participe atât la cursul teroretic cât, mai ales, la testele din cele două simulatoare ale Academiei Titi Aur. (DĂ CLICK AICI pentru galeria foto de la acțiunea desfășurată marți la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”)

Related posts