Eveniment Favorite Politică 

PNL și PSD, risipă de dulcegării la alegerile PRO România

PNL, PSD și PRO România și-au îngropat săbiile pentru alegerile de peste doi ani din Ialomița, într-un spectacol nerecomandat diabeticilor.

PNL și PSD au făcut un-doi de dulcegării la alegerile PRO România, eveniment la care au participat Dragoș Soare, șeful PNL Ialomița, și Marian Pavel, șeful PSD Ialomița.

Invitați să ia cuvântul la alegerile ce l-au desemnat pe consilierul județean Ilie Sima (foto, sursa: Facebook PRO România Ialomița) președinte al organizației județene PRO România, cei doi au făcut risipă de mesaje de prietenie lansate public către partea adversă, pardon – parteneră.

Un semn ce dă greutate zvonurilor că la nivelul celor mai importante funcții alese din județul Ialomița s-a bătut deja palma pentru continuitate: Dragoș Soare, primar PNL la Slobozia, și Marian Pavel, președinte PSD la Consiliul Județean Ialomița.

Dragoș Soare, PNL Ialomița: „Vă asigur că niciodată nu vom fi mai mult decât adversari”

Dragoș Soare, președintele liberalilor ialomițeni, a dat tonul la dulcegării la adresa adversarilor politici încondeiați public în 2020 în culori deloc plăcute dar pe care acum îi vede eminamente în nuanțe calde, pozitive, prietenoase.

Am trăit experiențe pozitive în ultimii ani alături de PRO România, deși am fost adversari atât cu dumneavoastră cât și cu PSD, dar asta nu arată că noi nu am înțeles că trebuie să depășim ideea de adversar.

PRO România este a treia forță politică la nivelul județului Ialomița, cu un rezultat excepțional și vă pot spune asta pentru că fac politică de câțiva ani și îmi dau seama când un partid are valoare.

Deși am plecat de la principiul că suntem adversari, am înțeles că această luptă politică dacă nu se finalizează cu rezultate pentru comunitate este o luptă din care pierdem toți.

Nu se știe care va fi parcursul fiecăruia dintre noi, dar vă asigur că niciodată nu vom fi mai mult decât adversari, adică nu vom fi niciodată dușmani.”, a transmis public Dragoș Soare, primar în funcție al municipiului Slobozia.

CITEȘTE ȘI: DRAGOȘ SOARE: „MOCIONIU, AI ÎNCEPUT MANDATUL CU O MINCIUNĂ ȘI ÎL TERMINI CU O ALTĂ MINCIUNĂ”

Marian Pavel, președinte PSD Ialomița: „În 2024 o să ne vedem cel puțin aliați”

Marian Pavel a preluat imediat ștafeta și a continuat în aceeași temă a unei uriașe armonii politice ialomițene.

Fac politică de peste 25 ani și pe majoritatea dintre dumneavoastră vă cunosc. Ceea ce ne-a separat, probabil, au fost principiile, ideile. Ceea ce ne-a adunat a fost dorința noastră de a face un pic mai bine pentru cetățeni.

Eu nu spun ca domnul Soare că în 2024 o să ne vedem cel mult adversari, o să spun că în 2024 o să ne vedem cel puțin aliați.”, a punctat la rândul său președintele Consiliului Județean Ialomița.

PRO România, a treia forță politică în Ialomița în 2020. Adică ultima la nivelul administrației locale

PRO România a avut cel de-a treilea rezultat la alegerile locale din 2020, eveniment electoral la care nu a făcut decât să încurce socotelile PSD.

Ruptă chiar din familia social-democrată ialomițeană, formațiunea politică i-a adus pe buletinele de vot pe Victor Moraru pentru șefia Consiliului Județean Ialomița și pe Adrian Mocioniu în fruntea Primăriei Slobozia.

Chiar dacă i-au propus alegătorilor pe cei care conduseseră instituțiile publice respective în perioada 2016 – 2020 dezastrul administrativ lăsat moștenire i-a aruncat pe cei doi în afara luptei cu șanse pentru un al doilea mandat.

Ambii au eșuat în anonimatul statutului de consilier: județean (Victor Moraru) și municipal (Adrian Mocioniu). Adică în postura unor oameni a căror singură forță a rămas un vot în plenul ședințelor Consiliului Județean Ialomița, respectiv Consiliului Local Slobozia. Puțin, foarte puțin…

Chiar dacă se visa cu alianțe menite a-i aduce funcții de vicepreședinte la Consiliul Județean Ialomița și de viceprimar la Slobozia, PRO România a rămas cu buza umflată după ce Marian Pavel și Dragoș Soare și-au dat mâna și au format echipa politică județeană PSD – PNL. Colaborare lăudată public de curând chiar de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Groparul PSD, aplaudat de organizația PSD Slobozia

Related posts