Favorite Politică Social 

Ștefan Mușoiu: „Nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/kwh!”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, dă asigurări că facturile pentru energia electrică vor fi suportabile în următorii doi ani.

Facturile emise de furnizorii de energie electrică pentru consumul casnic nu vor avea un preț mai mare de 1,3 lei/kwh înregistrat de contor după data de 1 ianuarie 2023, dă asigurări parlamentarul social-democrat Ștefan Mușoiu.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor spune că mecanismul PSD privind energia stimulează economisirea prin prețuri mai mici pentru cei care se încadrează în anumite praguri de consum și, concomitent, permite utilizarea a 2,2 miliarde de euro fonduri europene pentru combaterea sărăciei energetice.

Beneficiile reglementării promovate de PSD se traduc printr-o veritabilă protecție pentru consumatorii casnici și pentru economie pentru că aceasta aduce predictibilitate, stabilitate și asigură menținerea sau întărirea competitivității produselor românești. În paralel, va determina și scăderea inflației și oprirea speculei din piața de energie care ridicase prețurile până la 12 lei/KWh., este convins Ștefan Mușoiu.

Prețuri între 0,68 lei și 1,3 lei pentru un kwh consumat

Soluția găsită și susținută de PSD în Coaliția de Guvernare stabilește că pentru un consum lunar de sub 100 kwh tariful final (cu toate taxele incluse) să fie de 0,68 lei/kwh, pentru un consum lunar cuprins între 100,01 kwh și 300 kwh prețul achitat să fie 0,80 lei/kwh pentru 255 kwh și 1,3 lei/kwh pentru cantitatea cuprinsă între 256 kwh și 300 kwh.

Consumatorii casnici cu facturi mai mari de 300,01 kwh vor avea de achitat un tarif de 1,3 lei/kwh. Același preț îl plătesc și agenții economici.

În schimb, IMM-urile, unitățile de învățământ, unitățile sanitare, lăcașele de cult, producătorii de medicamente și instituțiile publice vor achita un tarif de 1,00 lei/kwh.

Aceste tarife se aplică pentru consumurile înregistrate după data de 1 ianuarie 2023 și se vor regăsi în facturile lunare începând cu cele emise în luna februarie pentru ce s-a consumat în luna ianuarie.

Related posts