Sport 

ENACHE COSTEA, ANTRENOR UNIREA SLOBOZIA: „Sunt mulţumit pentru începutul de campionat!”

INTERVIU. Trei victorii din patru meciuri şi o a patra ratată în prelungiri la Cernavodă este bilanţul mulţumitor al începutului de campionat 2018 – 2019. Unul în care se doreşte înainte de toate formarea unei echipe competitive care să arate că are valoare de liga a doua.

Antrenorul Enache Costea a învăţat din greşelile campionatului trecut. Tinereţea şi elanul începutului de carieră ca antrenor principal l-au făcut anul trecut să vorbească despre promovare iar la final dezamăgirea a fost mare. Anul acesta tehnicianul îndeamnă la prudenţă şi spune că o clasare pe primul loc atât de dorită la Slobozia trebuie să vină ca urmare a unor jocuri foarte bune încununate de victorii muncite şi meritate.

Este mulţumit antrenorul Enache Costea de acest început de sezon?

Sunt mulţumit de modul cum se exprimă echipa pe teren dar sunt nemulţumit că am pierdut două puncte la Cernavodă după un final de meci mai slab şi în care lipsa de atenţie ne-a costat două puncte foarte importante pe care le aveam în buzunar. Din păcate se repetă aceeaşi greşeală din campionatul trecut, nu am reuşit să ne concentrăm suficient şi am ratat o victorie pe terenul celor de la Axiopolis. Am câştigat apoi şi cu Progresul Spartac, o echipă tenace şi incomodă, adversar greu ce ne-a dat mari bătăi de cap campionatul trecut. Mă bucur că a venit şi prima victorie în deplasare cu Popeşti Leordeni, un teren pe care gazdele cu greu pot fi depăşite, acolo unde Rapid nu a scos decât un egal. Sunt victorii ce ne ţin sus în clasament şi asta dă încredere.

Unde simţi că ar mai trebui lucrat?

Mai sunt multe lucruri de pus la punct şi caut să găsesc cel mai bun 11 la ora meciului. Încercăm să recuperăm jucătorii accidentaţi pentru că este nevoie de fiecare într-un campionat lung şi dificil în care de la Unirea Slobozia se aşteaptă ca de fiecare dată să fie în topul seriei. L-am avut pe Toma cu fisură, pe Teodorescu cu o calcifiere la călcâi, fundaşul Ghinea are de o mai bine de o lună probleme cu spatele, Topor vine după o operaţie grea şi încă nu este refăcut sută la sută fizic, sunt probleme pe care eu trebuie să le rezolv. Aşa cum am fost nevoit să-l titularizez pe Leo Dobre. Experienţa sa sper să ne facă să evităm pierderea uşoară de puncte din sezonul trecut, goluri primite pe greşelile portarilor mai tineri.

„Nu mai vreau cuvinte mari, declaraţii răsunătoare că ne batem la promovare! Este clar că ne dorim acest lucru dar vedem ce va fi la sfârşit. Pentru mine important este ca echipa să demonstreze prin joc că are valoare şi că merită să joace în liga a doua.” (ENACHE COSTEA, antrenor UNIREA Slobozia)

Toată lumea vede Rapid Bucureşti favorită la promovare. Este o presiune în plus sau în minus pe umerii Unirii Slobozia?

La reunirea lotului le-am spus că nu mai vreau cuvinte mari, declaraţii răsunătoare că ne batem la promovare. Cel mai important lucru pentru noi este jocul din săptămâna respectivă. Luăm fiecare adversar în parte, îl studiem cât putem pentru a-i găsi punctele slabe şi a profita de ele. Nu ne interesează să mai gândim pe termen lung. Poate nici anul trecut nu eram favoriţi într-o serie cu Farul Constanţa şi poate a fost şi o greşeală a mea că am venit cu această presiune atunci când am vorbit de promovare pentru că odată nerealizat acest lucru lumea a fost dezamăgită. Este clar că ne dorim promovarea dar vedem ce va fi la sfârşit, pentru mine important este ca echipa să demonstreze prin joc că are valoare şi că merită să joace în liga a doua.

 

 

 

Related posts