Favorite Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia obţine cu Delta Tulcea o victorie clară mai greu decât o arată scorul

ÎN GRAFIC. Unirea Slobozia continuă seria meciurilor fără înfrângere în campionat. 3 – 0 cu Delta Tulcea şi echipa lui Enache Costea urcă pe locul 2 într-o serie unde trei echipe sunt în frunte la egalitate de puncte iar Rapid Bucureşti a alunecat pe ultima treaptă a podiumului.

Cu un moral excelent după victoria încântătoare din deplasare cu SC Popeşti Leordeni, Unirea Slobozia nu-şi punea probleme pentru confruntarea cu Delta Tulcea şi se gândea doar la diferenţa de scor. Atitudine îndreptăţită dacă ne gândim că oaspeţii deţineau înaintea meciului „lanterna roşie” şi un bilanţ dezastruos după patru înfrângeri cu 17 goluri primite şi niciunul marcat, o candidată serioasă la unul dintre locurile de retrogradare.

Ratările au turnat plumb în ghete

Unirea Slobozia n-a stat prea mult pe gânduri şi a vrut să-i ridice în picioare cât mai repede pe cei 500 de spectatori veniţi pe „Municipal”. Şi o putea face în minutul 3, centrare foarte bună din lateral până la tânărul Florin Bălan care scapă inteligent de marcaj însă mingea trimisă cu capul este scoasă de sub transversală. Două minute mai târziu Răduca face ce vrea pe dreapta şi centrează precis până la atacantul Nelu Bucă, minge trimisă inteligent pe lângă portarul Streche dar şi la o palmă de bara laterală.

Iureşul ofensiv se stinge însă la fel de repede pe cât a apărut şi oaspeţii au posibilitatea să respire şi să-şi pună în aplicare planul deplasării de la Slobozia: apărare şi iar apărare şi doar dacă s-o ivi ocazia să aibă vreun contraatac sau să pună probleme la o fază fixă. Densitatea de jucători în treimea neutră nu le convine tehnicilor Chebac şi Răduca şi Delta Tulcea simte că gazdele sunt deranjate de presingul agresiv şi are grijă să întrerupă cât mai des jocul.

Abia în minutul 33 Unirea Slobozia scoate din nou capoul periculos la poarta adversă, dintr-o degajare imprecisă mingea ajunge la Chebac, dribling scurt şi şut din unghi scos în corner. Repriza se încheie cu o acţiune de toată frumuseţea a lui Mihăiţă Năstase, incursiune în viteză pe extremă şi pasă perfectă la opt metri de poartă dar Nelu Bucă se face de râs şi dă pe lângă minge deşi nu era talonat de niciun adversar.

Rezerva intră şi deschide scorul

Ratarea îl determină pe Enache Costea să-i scoată pe Bucă şi Chebac şi să-i trimită pe teren pe Marian Şerban şi Gabriel Teodorescu. Hotărâţi să nu lungească o agonie periculoasă, fotbaliştii Unirii pot deschide scorul chiar în minutul 47. La o fază prelungită de atac mingea este săltată peste toată apărarea până la Bălan, acesta o ciupeşte în diagonală dar portarul Streche întinde o mână salvatoare şi acordă corner.

Atacurile se înteţesc la poarta Deltei şi în minutul 58 Mihăiţă Năstase îşi bate joc de o şansă imensă: lansat excelent în adâncime el se trezeşte singur cu mingea la 14 metri de poartă dar în loc să tragă pe lângă portarul ieşit alege o pasă în lateral prea moale şi uşor de reţinut de portar.

Mult mai pragmatic decât mai tânărul său coleg din ofensivă, Marian Şerban deschide scorul în minutul 66: Adrian Răduca recuperează la mijlocul terenului şi centrează în mijlocul careului iar atacantul Unirii reia din cădere fără speranţe pentru portarul advers.

Unirea Slobozia primeşte gura de oxigen de care avea nevoie dar se precipită la ultima pasă în careul advers şi de cele mai multe ori centrările sunt fie uşor de reţinut, fie sunt imprecise şi aruncă mingea direct în aut de poartă. Gazdele puteau duce scorul la 2 – 0 în minutul 78 dar ghinionistul de serviciu Florin Bălan mai întâi reia sub transversală, portarul reuşeşte în ultimul moment să respingă în faţă dar şutul spre poarta goală este imprecis şi mingea se duce peste!

Avea să pice însă şi golul doi în minutul 83: Mihăiţă Năstase scapă din nou frontal spre poartă, se bagă între doi fundaşi care-l împiedică să treacă de ei şi centralul indică fără rezerve punctul cu var de unde Adrian Răduca punctează cu un şut lângă bară.

Atacantul Unirii îşi trece şi el un gol în cont în minutul 89, Şerban îl lansează în adâncime, Năstase preia elegant peste portarul ieşit în întâmpinare şi apoi şutează cu sete în plasă pentru a fixa scorul final la 3 – 0, după un meci în care Delta Tulcea a venit de pomană la Slobozia, nu a reuşit nici măcar un şut pe poarta şomerului de serviciu Leo Dobre. DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!

Cu cele trei puncte obţinute, Unirea Slobozia a ajuns la 13 după cinci etape şi urcă pe locul 2 între CS Afumaţi şi Rapid Bucureşti, la egalitate de puncte cu acestea. Următorul meci pentru Romeo Soare şi compania va avea loc vineri, de la ora 17.00, în baza Arcon din Bucureşti cu echipa secundă FCSB. Un teren sintetic unde campionatul trecut Unirea Slobozia a câştigat chiar sub privirile tandemului Nicolae Dică – Mihai Stoica.

UNIREA Slobozia: Dobre, Suciu, Ibrian, Soare, Gherasim, Milotin, Chebac, Răduca, Năstase, Bălan, Bucă. Au mai jucat: Şerban, Teodorescu, Ene, Topor. Antrenor: Enache Costea.

DELTA Tulcea: Streche, Mantu, Niţor, Itoafa, Ciurea, Apostol, Petcu, Buţu, Betu, Cudalbi, Tomescu. Au mai jucat: Mihalcea, Frăţilă, Dumitru, Ioniţă, Topor. Antrenor: Damian Bănciu.

 

Related posts