Sport 

MARIANA FILIP, HCM SLOBOZIA: „Vreau din toată inima să promovăm în Liga Florilor!”

EFICACITATE. Interul Mariana Filip a marcat de nouă ori cu HCF Piatra Neamţ şi promite să repete meciul foarte bun cu Neptun Constanţa, echipă pentru care a jucat în trecut.

Mariana Filip a ajuns la handbal pentru că nu i-a plăcut tenisul de câmp. Cu părinţii sportivi de performanţă, fetiţei zglobii i s-a pus prima dată racheta în mână într-un oraş ce a dat-o lumii pe marea campioană Simona Halep. Mariana nu s-a împrietenit cu mingea de tenis dar s-a îndrăgostit de o minge mai mare, cea de handbal. Avea zece ani şi de atunci munceşte cu ambiţie pentru a ajunge cât mai sus în handbalul feminin românesc. Acum are 23 de ani şi tot viitorul în faţă, dorinţa imediată fiind promovarea cu HCM Slobozia în Liga Florilor.

Mariana, cum este la Slobozia?

Îmi place foarte mult la Slobozia, la echipă este o atmosferă cum nu am mai văzut până acum. La orice echipă unde am fost am mers cu inima deschisă şi decisă să ofer tot ce pot pe terenul de joc. Am venit să joc la HCM Slobozia pentru a promova în Liga Naţională, nici nu concep să ratăm acest obiectiv.

Ai jucat la maxim la Piatra Neamţ, ai fost principala marcatoare…

Echipa de la Piatra Neamţ nu a fost un adversar de speriat însă noi nu am prins o zi bună. Ne bucurăm că am reuşit să depăşim momentele mai slabe de joc şi să câştigăm. Trebuie acum să învăţăm din greşelile făcute pentru a nu le mai repeta pe viitor. Uneori este greu să te concentrezi atunci când simţi că adversarul este inferior şi acest lucru s-a văzut la un moment dat şi în prima etapă la Iaşi.

Vine Neptun la Slobozia, un meci special pentru constănţeanca Mariana Filip. Cum crezi că va fi?

Sunt din Constanţa, am jucat la Neptun dar acum îmi doresc cel mai mult să câştigăm, şi nu oricum ci la multe goluri. Va fi un meci mai greu, este o echipă care vrea să promoveze în Ligă şi meciurile directe cu noi vor fi decisive. Au pierdut la Brăila pentru că au fost prea încrezătoare iar acum noi trebuie să fim foarte atente, vin să câştige ca să recupereze punctele pierdute.

Le-am avut adversare şi la turneul de pregătire, într-un meci cu scântei şi cu două eliminări…

Da, a fost un meci aprig, au fost multe dueluri aspre pe ambele semicercuri dar am reuşit să ne impunem prin experienţă, fetele de la HCM Slobozia cu jocuri în Liga Naţională au făcut diferenţa.

Crezi că HCM Slobozia poate fi o rampă de lansare pentru Mariana Filip?

Bineînţeles, acesta a fost un motiv pentru care am ales să îmbrac tricoul HCM Slobozia. De aici a ajuns la echipa naţională Alina Ilie, de ce nu ar ajunge şi Mariana Filip? Depinde doar de mine să mă pregătesc la maxim şi de noi să urcăm în Liga Naţională.

Mergând mai departe cu planurile de viitor, care ar fi campionatul unde ţi-ai dori să joci în Europa?

Nu m-am gândit, în momentul de faţă vreau să trag tare pentru a juca în Liga Florilor cu HCM Slobozia. Ar fi minunat să-mi pot câştiga un loc într-o echipă într-un campionat tare din handbalul feminin cum este cel din România.

 

Related posts