Favorite Sport 

ENACHE COSTEA: Jocul cu Farul Constanța va fi foarte greu

Enache Costea, antrenorul Unirii Slobozia, era fericit după victoria cu Ripensia Timișoara dar se gândea deja la meciul cu Farul Constanța.

Enache Costea era tot un zâmbet după ultimul fluier al meciului câștigat de Unirea Slobozia cu 2 – 0 în fața formației Ripensia Timișoara. Un antrenor care răsufla ușurat că reușise să nu strice cu un rezultat negativ victoria încântătoare obținută în deplasare cu CSM Reșița.

Cum se simte antrenorul Enache Costea după al treilea meci pe teren propriu fără gol primit?

Foarte bine! Este clar că lucrurile merg din ce în ce mai bine, este clar că este a doua etapă în care jucăm, marcăm și nu primim gol. Înseamnă că nu numai în faza de apărare suntem greu de depășit ci și faza de atac o facem foarte bine.

A surprins cu ceva Ripensia Timișoara?

Sunt foarte mulțumit că am respectat tot ce am stabilit atunci când ne-am studiat adversarii, mă așteptam la o asemenea reacție din partea jucătorilor mei, știam că adversarii sunt foarte puternici din toate punctele de vedere și ne-am luat măsurile de precauție necesare.

Ripensia este o echipă foarte bine pregătită fizic, echipă cu talie. În a doua repriză pot să spun că oaspeții ne-au pus un pic probleme, în condițiile în care și Unirea a evoluat la adăpostul celor două goluri marcate până la pauză. Puteam să ținem mai mult de minge, cu toate că situațiile mari de a marca tot noi le-am avut. Este important că am câștigat cele trei puncte, o victorie care ne dă încredere pentru meciurile viitoare.

Vine meciul restanță cu Farul Constanța…

Este din ce în ce mai greu, ne uităm pe program și nu știm dacă jucăm sau nu, nu știm câte meciuri dintr-o etapă se joacă sau nu. Meciul cu Farul a fost amânat acum două săptămâni și stăm într-un stres continuu cu acest Covid. Jocul cu Farul Constanța va fi foarte greu pentru noi, este o echipă care vrea performanță, vrea să promoveze în Liga 1. Ei nu au jucat, au avut zece zile la dispoziție pentru a pregăti meciul cu noi și vor fi un pic mai proaspeți.

Este surprinzător locul 7 ocupat de Unirea Slobozia în condițiile în care foarte mulți oameni de fotbal spuneau că este una dintre echipele fără mari șanse în Liga 2?

Eu mă așteptam la acest loc pentru că știu ce potențial avem, știu ce muncim la antrenamente, știu cât de serios se desfășoară lucrurile la Unirea Slobozia. Fotbaliștii sunt foarte conștiincioși, sunt foarte serioși și eu zic că este șansa lor să demonstreze că sunt valoroși, majoritatea sunt jucători tineri iar un joc constant bun pentru fiecare dintre ei poate fi rampa de lansare spre echipe mult mai galonate din Liga 2 sau, de ce nu, spre Liga 1.

Related posts