Favorite Sport 

ESTE OFICIAL: UNIREA SLOBOZIA ÎȘI JOACĂ PE TEREN LOCUL DIN LIGA 2

Federația Română de Fotbal a respins solicitarea clubului Unirea Slobozia de a câștiga la „masa verde” meciul cu CS Medgidia pe motiv că echipa constănțeană a folosit un fotbalist nelegitimat.

Unirea Slobozia va juca meci de baraj în dublă manșă pentru a câștiga un loc în Liga 2, ediția 2020 – 2021. Sesizarea făcută la Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a fost respinsă, decizie prezentată public pe site-ul FRF.

Oficialii FRF au considerat că folosirea de către CS Medgidia a unui fotbalist care nu era legitimat la echipă nu este împotriva regulamentului și au refuzat să dicteze pierderea cu 3 – 0 a meciului de către echipa constănțeană.

Astfel, Unirea Slobozia nu câștigă trei puncte ci rămâne doar cu punctul obținut pe teren (scor 4 – 4), pierzând posibilitatea de a promova direct în Liga 2 și fiind obligată să joace un meci de baraj cu Mostiștea Ulmu sau cu CS Afumați.

Fotbalistul nelegitimat a intrat pe finalul meciului

Unirea Slobozia și CS Medgidia au jucat în turul campionatului pe stadionul 1 Mai din Slobozia. La scorul de 4 – 3 pentru gazde, în echipa oaspete a fost introdus în minutul 85 jucătorul cu numărul 19 pe tricou.

Neagu Constantin a stat pe teren până la finalul partidei (vezi foto!) și a participat la faza golului egalizator, marcat în prelungiri de CS Medgidia pentru scorul final de 4 – 4.

Oficialii clubului Unirea Slobozia au aflat ulterior că fotbalistul nu avea drept de joc întrucât nu era legitimat la CS Medgidia, cum avea să demonstreze chiar legitimația jucătorului, și au sesizat FRF.

Considerăm că echipa CS Medgidia a încălcat prevederile art. 48.5., folosind jucătorul fără drept de joc și, în concordanță cu art. 34.1. din ROAF, ea trebuie sancționată cu forfait, fiind considerată că a pierdut jocul cu 3 – 0., au solicitat oficialii Unirii Slobozia.

Ei au prezentat carnetul de joc al lui Neagu Constantin, foaia de joc în care apare trecut fotbalistul nelegitimat dar și mai multe fotografii în care jucătorul este surprins în acțiune pe teren.

În ciuda evidenței, Comisiei de Disciplină a FRF i-au fost necesare aproape două luni pentru a se pronunța. Vineri seară, FRF a anunțat pe site decizia Comisiei de Disciplină în speța Unirea Slobozia versus CS Medgidia și Neagu Constantin: „Respinge sesizarea formulată de reclamanta Unirea 04 Slobozia, ca inadmisibilă.”

Rezultatul meciului Unirea Slobozia și CS Medgidia nu se schimbă și rămâne 4 – 4 iar echipa de pe primul loc din seria a doua a ligii a treia rămâne cu 40 puncte, cu trei mai multe decât Mostiștea Ulmu.

În cazul în care ar fi câștigat cu 3 – 0 meciul cu CS Medgidia, formația pregătită de Enache Costea ar fi avut 42 puncte și ar fi promovat în Liga 2 fără a mai juca baraj, potrivit deciziei FRF privind accederea în eșalonul secund.

FOTBAL, LIGA 3: Două echipe de bat să joace barajul de promovare cu Unirea Slobozia

Related posts