Favorite Politică 

DRAGOȘ SOARE, CANDIDAT PNL LA PRIMĂRIA SLOBOZIA: „Mocioniu, ai început mandatul cu o minciună și îl termini cu o altă minciună”

Dragoș Soare s-a lansat public pentru funcția de primar al municipiului Slobozia în Piața Revoluției, cea mai mare minciună electorală a alegerilor locale din 2016 semnată de PSD.

Dragoș Soare, omul propus și susținut de PNL pentru a câștiga Primăria Sloboziei, consideră că Adrian Mocioniu și echipa PSD care l-a susținut trebuie să plătească pentru cea mai proastă și păguboasă investiție din istoria municipiului reședință de județ.

Celebra modernizare a Pieței Revoluției făcută pe bani europeni, în realitate o parcare subterană cu 90 de locuri pentru care primarul Adrian Mocioniu a împrumutat orașul pe 20 ani cu suma de 254 miliarde lei vechi și din care a deturnat circa 2 milioane euro și care nu are obligatoria cale de acces, este motivul pentru care primarul actual ar trebui să fie trimis la plimbare de alegători la 27 septembrie.

Anul 2016 a început o minciună care s-a perpetuat patru ani. Această minciună, spusă cu subiect și predicat de candidatul Adrian Mocioniu, PSD, și candidatul Victor Moraru, PSD, a fost că această investiție din centrul orașului va fi finalizată cu bani europeni. O investiție foarte mare care, dacă ar fi fost făcută pe bani europeni ar fi fost în regulă. Faptul că este făcută și plătită din taxele și impozitele pe care noi le datorăm bugetului local este foarte grav.”, este de părere Dragoș Soare.

În opinia celui care de patru ani este consilier județean PNL investiția nu a adus nimic benefic orașului ci doar a distrus un centru cu arbori maturi care ofereau umbră, un centru ce poate trebuia modernizat dar care oferea la vremea respectivă ceea ce avea nevoie cetățeanul. Centrul a fost distrus, betonat, cu niște pavele puse prost, cu spații verzi neîntreținute și neudate, bani cheltuiți aiurea în role de gazon lăsat să moară.

Cel mai grav este că investiția a grevat bugetul local de alte investiții în zone care trebuiau făcute, și aici mă refer la infrastructura rutieră, canalizare, trotuare. Slobozia are două cartiere mari, Slobozia Nouă și Bora care au înclinat balanța de 30 ani și au adus la putere aceeași echipă, PSD. Pentru oamenii din Slobozia Nouă și Bora nu s-au găsit bani pentru alimentare cu apă și canalizare ori pentru trotuare. În loc să băgăm sute de miliarde, ne și sperie această valoare, într-un lucru care nu aduce nimic benefic Sloboziei, ar fi trebuit să băgăm sute de miliarde în infrastructura din cele două cartiere și în alte zone din municipiu.”, a adăugat Soare.

Acestea sunt efectele a patru ani de minciună. Mandatul lui Adrian Mocioniu a început cu o minciună și se termină tot cu o minciună, că va face în continuare proiecte europene și că va dezvolta Slobozia.” (DRAGOȘ SOARE, CANDIDAT PNL LA PRIMĂRIA SLOBOZIEI)

În opinia sa este foarte grav că în urmă cu o lună de zile erau oameni care înotau la propriu în intersecția inundată de la E14 doar pentru că municipalitatea nu a fost în stare în ultimii 30 ani să rezolve problema canalizării. În același context, el a reamintit că în Slobozia Nouă și în Bora există canalizare ce nu are capacitate de preluare și din acest motiv atunci când plouă mai mult sunt case inundate iar oamenii ajung la Urgență cu atacuri de panică.

Groapa asta a blocat bugetul de dezvoltare al municipiului pe mulți ani de zile. Dacă nu vom găsi soluții serioase și reale nu vom putea face nimic. Echipa cu care vin la Primăria Slobozia are soluții, are proiecte și are un gând serios de a duce orașul unde trebuie să fie, în centrul celei mai bune zone din România. Și vom detalia în întâlnirile publice cu oamenii din Slobozia ce înseamnă poziția foarte bună a municipiului, cum poate fi orașul ridicat, dezvoltat, cu ce proiecte. Știm care sunt problemele reale ale cetățeanului și știm cum le putem rezolva.”, dă asigurări Dragoș Soare.

El a spus că primul lucru pe care-l va face ca primar al municipiului Slobozia va fi un audit serios la Primărie în urma căruia cei găsiți vinovați pentru gestionarea defectuoasă a banului public vor fi trași la răspundere pentru că, cităm: „Nu este corect ca locuitorii municipiului să suporte o investiție în nimic, într-o groapă fără acces, fără utilitate și care a înghițit sute de miliarde lei vechi.”

Related posts