Favorite Social 

EVENIMENT SOCIAL – ARTISTIC – CARITABIL: Marş pentru conştientizarea autismului în Slobozia

SOLIDARITATE. Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului va fi marcată la Slobozia cu un marş de conştientizare şi strângere de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism susţinuţi la nivel naţional prin programe de terapie.

Ziua de 2 aprilie aduce, an de an, în atenția societății nevoia de acceptare și integrare a zecilor de mii de copii români afectați de tulburarea de spectru autist. De 9 ani, asociația Help Autism se alătură manifestărilor internaționale și marchează această zi prin evenimente de conștientizare și strângere de fonduri pentru cei 500 de copii cu autism, pe care îi susține în programe de terapie.

Marş şi spectacol artistic

Evenimentul internaţional este marcat în municipiul reşedinţă de judeţ de un marş de conştientizare a autismului. Organizatorii, consiliera municipală liberală Mihaela Stoica, Asociaţia pentru copii cu autism Ialomiţa, Centrul Ema, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa, vă invită să vă alăturaţi acestui demers pe traseul Stadionul Municipal Slobozia – Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Slobozia.

Marşul va începe la ora 17.00 iar la capătul traseului cei prezenţi sunt invitaţi să se bucure de un spectacol artistic pregătit şi susţinut de Marius Marin, Aerobic Kids cu Aura Laura Populan, Emilia Bălan & Kids, Trupa Storm Crew şi Stormii, Clubul Satori, Iulia Berciu, Clown Bozo Interact, Cercetaşii României, ArtRobotix şi Cabina Foto Smart.

Spectacolul începe la ora 17.45 pe platoul din faţa Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, este unul cartitabil şi organizatorii speră să strângă fonduri importante pentru copiii cu autism.

Numărul copiilor cu autism s-a triplat în ultimii 10 ani

Mihaela Stoica, unul dintre iniţiatorii marşului pentru conştientizarea autismului, speră ca evenimentul să se bucure de interesul locuitorilor municipiului Slobozia.

„Am participat la o întâlnire cu părinţii copiilor cu autism din Slobozia şi din judeţ şi am înţeles eforturile acestora, am înţeles ce copii minunaţi sunt şi câtă nevoie au de acceptarea, înţelegerea şi ajutorul nostru, al întregii comunităţi. Răspunsul tuturor invitaţilor, al partenerilor, al şcolilor şi liceelor, prompt şi entuzist, mi-a confirmat faptul că Slobozia acceptă, înţelege şi ajută!”, prezintă evenimentul Mihaela Stoica.

Consiliera municipală speră ca participanţii să ofere prin donaţii sprijin copiilor diagnosticaţi prin ore de terapie, o şansă reală de integrare şi independenţă în condiţiile în care numărul copiiilor cu autism s-a triplat în ultimii zece ani iar la fiecare 51 de copii din România, unul este diagnosticat cu autism.

 

Related posts