Sport 

SSC FARUL CONSTANŢA – UNIREA SLOBOZIA 4 – 2: „Marinarii” au câştigat primul derby al promovării în liga secundă

ÎNFRÂNGERE. Unirea Slobozia a pierdut în prima deplasare a sezonului în faţa unei alte echipe ce are ca obiectiv obţinerea primului loc în serie şi, implicit, promovarea în Liga 2.

SSC Farul Constanţa şi Unirea Slobozia şi-au măsurat forţele pe micuţul teren de la Techirghiol, stadion pe care „marinarii” îşi dispută meciurile de pe teren propriu. 500 de spectatori care au venit special de la Constanţa să-şi susţină favoriţii au primit în schimbul biletului de 5 lei fotbal frumos oferit de două echipe pozitive, preocupate în primul rând să marcheze, nota meciului fiind cu mult peste nivelul eşalonului trei.

Unirea în atac, Farul pe contraatac

Cu privirea doar spre poarta adversă, aşa a început meciul Unirea Slobozia şi asta s-a văzut din presiunea pusă pe adversari exercitată mai ales în treimea neutră. Responsabil cu execuţia la fazele fixe „Ţâcă” Toma centrează foarte bine în minutul 7 pentru reluarea cu capul peste transversală a lui Soare. Corner şi în minutul 18, gazdele reuşesc să respingă balonul şi să-l arunce inspirat în extremă la Juncănaru, cursă în viteză, centrare în faţa porţii şi Stănescu punctează simplu cu latul.

Primirea golului accentuează jocul ofensiv al Unirii şi fazele fixe sunt un coşmar pentru portarul Gurău, la cea din minutul 29 acesta iese pe sub centrare, mingea este retrimisă de Bucă în interiorul careului mic şi din plonjon fundaşul Ghinea trimite la o palmă de bara laterală. Avea să fie preambulul golului egalizator obţinut de oaspeţi în minutul 36. Adăscăliţei este faultat la marginea careului, Toma şutează cu efect şi zidul deviază mingea suficient cât să-o trimită în poartă pe lângă portarul deruat de traiectorie.

Bucă, şut pe lângă din marginea careului cu doi adversari în spate, şi Răduca reluare peste transversală de la 10 metri lateral stânga puteau aduce Unirea în avantaj dar tot Farul pune prima pe tabelă golul 2, autor Stănescu şut puternic sub transversală din afara careului cu patru minute înainte de pauză. Odihnă unde s-a intrat la egalitate, atacantul Bucă reluând sigur cu capul centrarea venită din corner de la Toma în minutul 44.

Erorile fundaşilor au fost decisive

Repriza secundă începe cu un cadou făcut echipei gazdă de tuşier: duel pentru minge între fundaşul Mădălin Marin şi Niţescu, atacantul îşi face mingea prin lung şi o scapă în afara terenului dar primeşte corner! Lovitură de colţ executată la înălţime şi transformată în gol de înaltul Botea care îi ia faţa lui Soare şi reia imparabil la colţul lung.

Unirea Slobozia este obligată să o ia de la capăt şi să caute din nou egalarea şi are două şanse la rând prin Adăscăliţei, prima dată şut cu efect din lovitură liberă scos de sub bară de Gurău şi apoi şut din alergare respins cu greutate în corner de portarul Farului. O echipă care joacă pe acelaşi tipar din prima repriză, contraatacuri lansate pe extreme imediat ce recuperează mingea. Aşa avea să se producă golul patru, nou-introdusul Dragu primeşte în partea dreaptă a apărării, trece prin dribling de Drăguţ şi de Soare şi îl execută pe Dumitrescu cu un un şut în diagonală.

Golul toarnă plumb în ghetele fotbaliştilor lui Enache Costea, dispar luciditatea la construcţie şi soluţiile de desfacere a lacătului pus de apărarea Farului la 25 – 30 de metri de poartă. Răduca cere o lovitură de la 11 metri cu zece minute înainte de final după un duel umăr la umăr cu Juncănaru dar nu primeşte decât cartonaş galben pentru simulare iar primul derby pentru promovarea în liga secundă se încheie cu scorul de 4 la 2 în favoarea echipei mai pragmatice şi mai norocoase la finalizare.(dă click pentru galerie foto www.infoialomita.ro!)

Unirea Slobozia rămâne contonată în grupul echipelor cu trei puncte după două etape şi are o nouă deplasare foarte grea urmând a juca sâmbătă cu Progresul Spartac Bucureşti, formaţia de pe primul loc care a făcut instrucţie cu cele două adversare avute în campionat: 6 – 4 pe teren propriu cu CSM Olteniţa şi 4 – 0 în deplasare cu Sportul Chiscani.

SSC FARUL Constanţa: Gurău, Juncănaru, Diakite, Botea, Vîntu, Niţescu, Iani, Suciu, Stănescu, Grigoraş, Mazilu. Au mai jucat: Dragu, Androne, Florea, Gheorghe. Antrenor: Petre Grigoraş.

 UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Drăguţ, Ghinea, Soare, Marin, Apostol, Adăcăliţei, Năstase, Toma, Răduca, Bucă. Au mai jucat: Săvescu, Teodorescu, Ibrian, Topor. Antrenor: Enache Costea.

Related posts