Sport 

HCM SLOBOZIA – CSM BUCUREŞTI 29 – 37: Alina Ilie le-a eclipsat pe campioanele României

VALOARE. Alina Ilie, jucătoarea de Naţională din lotul HCM Slobozia, a punctat de 11 ori din acţiune şi fost cea mai bună handbalistă de pe teren în duelul cu echipa campioană CSM Bucureşti.

 CSM Bucureşti nu a avut vreo emoţie în meciul jucat miercuri seara la Slobozia într-o sală devenită mult prea mică faţă de dorinţa de a le vedea pe viu pe handbalistele de top ale Europei, actualele şi, cu siguranţă, viitoarele campioane ale României. Pe teren HCM Slobozia a condus doar în startul meciului şi a pierdut onorabil cu 37 la 29, reuşind să marcheze neaşteptat de multe goluri. Principala gură de foc în formaţia lui Dumitru Muşi a fost tânăra Alina Ilie, unanim nominalizată la finalul meciului drept cea mai bună handbalistă. Una dintre handbalistele de viitor din lotul echipei HCM Slobozia, convocată la echipa naţională a României, jucătoarea de 21 ani simte că are o responsabilitate în plus şi şi-a propus să aibă pe teren realizări notabile la fiecare meci.

Alina, a început un nou campionat. Optimiste?

Da, de ce nu? Sperăm să facem o figurăm mult mai frumoasă decât anult trecut şi să evităm barajul în acest campionat.

Simţiţi că se putea mai mult şi că aţi rămas oarecum datoare?

Da, eu zic că da. Se putea mai mult şi am demonstrat în anumite jocuri acest lucru. Cred că ne-a lipsit încrederea. Am pierdut multe meciuri pe final, la diferenţe mici, am fost lângă adversare la unul – două goluri. Acum sperăm să fim mai unite şi să câştigăm cât mai multe puncte.

Echipa nu a suferit mari modificări. Este un avantaj pentru voi?

Omogenitatea contează foarte mult într-o echipă. Ne cunoaştem bine şi ne va fi mai uşor să ne înţelegem pe teren, relaţiile de joc sunt în mare parte construite. Mai avem de pus la punct anumite scheme, mai ales după venirea Yaroslavei, un pivot foarte bun, dar suntem pe drumul cel bun.

Te-am văzut mai încrezătoare în tine la ultimele partide amicale, atât la aruncări cât şi la combinaţii. Este efectul convocării la echipa naţională?

Trebuie să demonstrez că merit să fac parte din lotul echipei naţionale şi anul acesta vreau să joc mult mai bine decât campionatul trecut pentru a mă menţine la acest nivel ridicat de performanţă. Sunt foarte fericită că am făcut parte din lotul care a calificat echipa României la campionatul mondial.

Aveţi sâmbătă un meci dificil la Galaţi. Reuşim să câştigăm acolo ca şi în campionatul trecut?

Sper să jucăm foarte bine şi să ne impunem, toate meciurile sunt importante şi fiecare punct strâns ne va ajuta în îndeplinirea obiectivului. Multe echipe şi-au adus jucătoare şi şi-au întărit loturile dar va fi un campionat mai echilibrat, sunt posibile surprize în fiecare etapă. Indiferent de ce au făcut celelalte echipe depinde doar de noi, dacă vom fi conectate la tensiunea partidei timp de 60 de minute şi vom elimina mare parte din greşelile din joc nu putem rata victoria.

 

Related posts