Administrație Favorite 

AU FOST ȘASE, ACUM SUNT ZECE! A explodat numărul de consilieri personali la Consiliului Județean Ialomița

ADMINISTRAȚIE. Bugetul județului Ialomița suportă din noiembrie un număr record de consilieri personali ai șefilor instituției publice. Schema de personal s-a umflat peste noapte cu 150%!

Consiliul Județean Ialomița are începând de la 1 noiembrie o schemă de personal cu zece consilieri personali.

Cu influențe financiare importante într-un buget județean gestionat eminamente după poftele celui care conduce destinele județului din vara anului 2016.

Propunere aprobată fără rețineri

Victor Moraru a fost cel care a propus modificarea organigramei Consiliului Județean Ialomița.

Proiectul de hotărâre a presupus modificarea organigramei și a statului de funcții valabile din 2017 prin introducerea a noi șase poziții.

Astfel, față de 4 posturi persoane cu funcții contractuale în cadrul cabinetelor demnitarilor s-a ajuns la 10.

Demnitarii Consiliului Județean Ialomița sunt Victor Moraru, președinte, Cătălin Grigore și Ionel Gae, vicepreședinți.

Fiecăruia dintre cei trei li s-a dat dreptul de a angaja consilieri personali pe o perioadă egală cu mandatul, fără concurs și doar pe baza unor criterii personale.

Firește, retribuirea lor nu va fi făcută din buzunarele demnitarilor ci de la bugetul județean, unul serios împovărat în ultimii ani de o majorare spectaculoasă a salariilor, mai ales în dreptul consilierilor personali și a șefilor din direcții și compartimente.

Cum în Consiliul Județean mașinăria de vot PSD – ALDE funcționează ca unsă de trei ani și jumătate, nu a fost vreo problemă ca noua organigramă să fie aprobată.

Odată cu ea au fost aprobate și modificările aduse salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al instituției și din serviciile din subordine. Valori, ați ghicit, propuse de același neobosit Victor Moraru.

Salarii de lux pentru consilieri personali

Cabinetul președintelui Victor Moraru (PSD) va primi pe lângă cei patru consilieri actuali în prezent încă doi colegi.

Funcție de vechime, salariile de încadrare ale celor ce vor fi angajați de Victor Moraru fără concurs sunt cuprinse între 8.717 lei și 10.854 lei. În valori nete, adică salariu „în mână”, consilierii personali pot încasa lunar între 5.099 lei și 6.349 lei.

Orice angajare ar trebui să ne satisfacă pe toți, nu doar pe cei care beneficiem direct, dar și pe cetățenii acestui județ care vor beneficia de aportul unor specialiști.” (VICTOR MORARU, președinte Consiliul Județean Ialomița)

Ce nevoie mai avea Victor Moraru de încă doi consilieri personali pe lângă cei plătiți regește în ultimii ani?

Noi zicem că niciuna, el zice că mai multe. Întrebat dacă ar mai fi nevoie și de alți consilieri personali în afara celor 10, președintele instituției a fost franc.

Depinde de volumul de muncă de la Consiliul Județean Ialomița. După cum ați observat, activitatea este din ce în ce mai complexă și mai voluminoasă. Așa că, dacă se va impune, cu siguranță vom apela la serviciile unor consilieri. Noi o să-i angajăm în funcție de nevoile pe care le avem. Ca să vă liniștiți un pic cu privire la această întrebare, dacă i-aș găsi și mâine i-aș angaja pe acești consilieri personali, fără nicio reținere.”, a precizat Victor Moraru.

Ceva mai reținut, Cătălin Grigore, vicepreședintele coleg de partid, a lăsat de înțeles că va lăsa cele două locuri neocupate.

Nu a fost nevoie să solicit nici eu, nici domnul Gae, astfel de modificare a organigramei. Ea a venit de la sine ca urmare a aplicării prevederilor Codului Administrativ. În ceea ce privește ocuparea acestor posturi rămâne de văzut… Sunt o persoană destul de pretențioasă, dacă îmi permiteți o glumă!”, a explicat vicepreședintele Cătălin Grigore primirea în subordine a doi consilieri personali.

Rămâne de văzut dacă în cele șase luni rămase de mandat domnul Grigore va mai lăsa din pretențiile personale și va accepta angajarea fără concurs a doi apropiați cărora să le fi plătite lefuri frumoase din bugetul județului.

În cazul celor patru consilieri personali ce vor fi la dispoziția domnilor Cătălin Grigore (PSD) și Ionel Gae (ALDE) salariile aprobate prin votul consilierilor județeni sunt ceva mai mici. Ele sunt cuprinse între 5.693 lei brut (3.331 lei „în mână”) și 7089 lei (4.147 lei „în mână”).

În slujba lui Victor Moraru se află un consilier-fotograf (foto) care are grijă să-i imortalizeze toate ieșirile publice prin postări pe pagina de facebook.

Pentru laude în formă scrisă Victor Moraru îl plătește regește din bugetul județului pe Ilie Cioacă, fost director în instituție ieșit la pensie dar reangajat și plătit lunar cu un salariu brut de 10.854 lei.

Related posts