Fetești: Cinci blocuri de locuințe, construite prin PNRR. Municipalitatea are un bilanț impresionant în 2022
Fetești: Primăria Municipiului din estul județului Ialomița a mai primit finanțare și pentru sisteme inteligente de management urban/local.
Fetești a primit undă verde pentru încă două proiecte europene importante pentru comunitatea locală.
Ambele sunt finanțate prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență), mecanism de gestionare a fondurilor europene destinate României în următorii ani.
Ne bucurăm că aceste două proiecte au intrat pe lista celor care vor fi finanțate cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectelor depuse prin PNRR în 2022 și câștigate până acum de Primăria Municipiului Fetești este de 83.001.623,77 lei. (LAURENȚIU ȘONCHERECHE, primar Municipiul Fetești)
Locuințe pentru tineri defavorizați
Pe Componenta 10 – Fondul Local a fost aprobat un proiect ce se încadrează la linia de finanțare a construirii de locuițe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din domenii ca sănătate și învățământ.
„Prin proiect se vor construi 5 ansambluri rezidențiale cu destinația de locuințe sociale pentru tineri care provin din grupuri sau comunități marginalizate, fiecare ansamblu având un număr de 6 unități locative.”, au anunțat cei din Primăria Municipiului Fetești.
Autoritatea locală adaugă că aceste clădiri noi vor respecta obiectivul de a atinge o reducere a cererii de energie primară cu minim 20%, în conformitate cu liniile directoare naționale.
Valoarea totală a proiectului prin care vor fi construite locuințele este de 12.900.223,33 lei, echivalentul a aproximativ 2,6 milioane euro.
Echipamente de monitorizare video și dotare cu echipament urban
Al doilea proiect aprobat în această sesiune face parte din categoria asigurării infrastructurii pentru transportul verde, sisteme de management urban/local.
Din fondurile europene gestionate prin PNRR se vor dota cu mobilier urban inteligent două parcuri de agrement din Fetești.(FOTO)
Este vorba de foișoare smart și bănci smart cu încărcare fotovoltaică, porturi de încărcare USB a dispozitivelor de lumină ambientală.
Se vor achiziționa coșuri de gunoi cu încărcare fotovoltaică, dotate cu senzor pentru deschidere capac și notificare acustică de umplere. La fel de importante vor fi și toaletele smart cu autocurățare.
Echipamente de monitorizare video și accesoriile necesare pentru funcționarea acestora precum și dotarea unui centru de monitorizare în timp real a situației din localitate fac și ele parte din proiectul aprobat pentru finanțare.
Investiție ce cuprinde și achiziția și montarea unui panou vizual electronic de informare a persoanelor cu dizabilități.
Valoarea totală a proiectului este de 2.929.006,50 lei, echivalentul a aproape 600.000 euro.