Fetești: Primăria a depus documentații pentru reabilitare energetică a mai multor clădiri
Fetești: Municipalitatea încearcă să găsească finanțări pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri de utilitate socio-sanitară.
Primăria Municipiului Fetești a depus documentațiile pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri din localitate.
Este vorba de dispensarul TBC, Biblioteca/Muzeu „Ioan Davila”, corpul B al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, Centru Social „Lucia, Liceul CCF, sediul administrativ și anexele DADPP Fetești.
În cadrul proiectelor de reabilitare energetică, lângă fiecare dintre aceste clădiri se va realiza câte o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.
Municipalitatea își dorește ca investițiile la aceste clădiri să se realizeze cu fonduri derulate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Pentru depunerea proiectelor a fost nevoie de o ședință de îndată a Consiliului Local Municipal Fetești, consilierii locali fiind de acord cu propunerea făcută de primarul Laurențiu Șonchereche.
În acest moment, lucrări de eficientizare energetică se execută la Liceul Teoretic „Carol I” și la Liceul de Industrie Alimentară unde se speră ca până la începutul anului școlar viitor lucrările să fie finalizate.
Primăria Fetești are fonduri pentru susținerea proiectelor de investiții
„Din punct de vedere financiar stăm destul de bine. Eu și colegii din Primăria Fetești am știut să ne facem bugetul astfel încât să nu avem probleme. Este foarte important să găsim resursele financiare necesare pentru acoperirea cotelor de cofinanțare în cadrul proiectelor pe care le derulăm la nivelul localității.”, explică situația primarul municipiului Fetești.
Accesarea fondurilor europene impune și o cofinanțare din partea Primăriei Municipiului Fetești. Unitățile Administrativ Teritoriale se bucură atunci când depun proiecte și, mai ales, atunci când semnează contracte, dar trebuie să fie riguroase în a asigura partea de finanțare a investițiilor.
Primăria Fetești asigură cofinanțări, printre altele, pentru proiectul de asfaltare, pentru cel de realizare a centrului multifuncțional, pentru investiția în rețeaua de alimentare cu gaz.
Doar pentru proiectul ce vizează modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze electrice, suma pe care bugetul local o asigură pentru cofinanțare este de 500.000 lei.
„Nu vreau ca în momentul în care trebuie să decontăm sumele din cadrul proiectelor de dezvoltare să nu avem bani să ne plătim contribuțiile asumate la momentul semnării contractelor de finanțare.”, a mai spus primarul Laurențiu Șonchereche.
Pentru proiectele de reabilitare energetică depuse spre finanțare prin PNRR cota de cofinanțare a Municipiului Fetești este 0.