Favorite Politică 

Raluca Dumitrescu: „Poziția PSD este foarte clară: fără pensii speciale pentru parlamentari!”

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, respectă decizia Curții Constituționale a României dar susține că parlamentarii nu trebuie să aibă pensii speciale.

Raluca Dumitrescu rămâne fermă pe poziție atunci când vine vorba de acordarea pensiilor speciale deputaților și senatorilor care au trecut prin Parlamentul României în ultimele trei decenii.

Poziția PSD este foarte clară: fără pensii speciale pentru parlamentari! Dacă CCR decide că legea este neconstituțională, în mod evident PSD ține cont de această decizie dar și de observațiile Curții pentru a face modificările cerute.”, spune Raluca Dumitrescu.

Parlamentarul social-democrat de Ialomița anunță că PSD va repune legea în dezbatere parlamentară în regim de urgență.

Am luat decizia de a desființa pensiile speciale ale parlamentarilor de mult și nu ne-am schimbat opțiunea! De aceea vom face ce ne spune Curtea Constituțională a României dar vom repeta procedura ori de câte ori va decide CCR că este nevoie, tocmai pentru a ajunge la rezultatul dorit!”, a adăugat Raluca Dumitrescu.

Curtea Constituțională a României a admis săptămâna trecută excepțiile de neconstituționalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

În urma deciziei CCR deputații și senatorii vor avea din nou dreptul la pensii speciale la finalul mandatului, în funcție de numărul de mandate.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost atacată de zeci de foști parlamentari, supărați că au fost lăsați fără sume de cel puțin 4.000 lei pe lună ca pensie specială.

În cazul deputaților și senatorilor cu mai multe mandate pensiile speciale lunare pot ajunge și la 16.000 lei, echivalentul a peste 3.200 euro.

Related posts