Sport 

Unirea Slobozia pierde cu Steaua București după un joc slab

Unirea Slobozia a pierdut meciul din capitală după cea mai palidă prestație din play-off în Liga 2.

Unirea Slobozia pierde meciul cu Steaua București dar poate termina pe locul 5 dacă învinge în ultima etapă Petrolul Ploiești, formație deja promovată în Liga 1, iar Concordia Chiajna nu câștigă meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au ratat șansa unui rezultat pozitiv în Ghencea chiar dacă au avut în față o echipă în care mai mult de jumătate dintre titulari nu au jucat.

Afalna ratează singur cu portarul, Steaua înscrie pe o greșeală de începător

Steaua a avut prima ocazie de gol în minutul 9, pătrundere Chipirliu în careu pe partea stângă și șut cu dreptul la colțul lung apărat de Gurău, dar Unirea Slobozia putea deschide scorul.

Era minutul 13 când Toma trimite în față la Afalna care rămâne singur cu portarul Bălbărău după o eroare a lui Bactăr însă trage direct în piciorul acestuia și ratează o ocazie imensă.

Trei minute mai târziu Popa centrează de pe dreapta, Dragu prelungește cu capul la Chipirliu care e singur cu Gurău la 11 metri de poartă însă trage mult peste transversală.

Și dacă din faze lucrate nu reușește să deschisă scorul, Steaua dă lovitura în minutul 25 la una care nu anunța nimic notabil: Bălbărău degajează lung, fundașul Dinu este indecis și alege să trimită cu capul spre Gurău însă o face prea încet iar Dragu se înalță și lobează mingea peste portarul celor de la Unirea Slobozia.

Galeria gazdelor exultă cântă și își îndeamnă favoriții la atac iar Steaua irosește în minutul 28 șansa dublării avantajului: Popa trage tare din 13 metri, Gurău scoate greu în stânga sa, Popa îi trimite balonul lui Chipirliu care-l trimite în forță puțin pe lângă poartă.

Până la odihnă se mai consemnează câte o ocazie de gol la fiecare poartă. În minutul 34 Silaghi centrează până la Gherghiceanu care preia la 7 metri de poartă și trage din semi-foarfecă, mingea lovind plasa laterală.

La cealaltă poartă, cu trei minute înainte de finalul reprizei, Popa ajunge din nou în poziție de șut, trage puternic cu dreptul de la limita careului mare, Gurău respinge în corner.

Trei schimbări la pauză la Unirea Slobozia

Vizibil nemulțumit de modul în care s-au prezentat pe teren fotbaliștii săi în prima jumătate a meciului, Adrian Mihalcea încearcă să dea un nou impuls echipei printr-o terapie de șoc și îi trimite pe teren pe Gulceac, Perju și Ivan.

Mutări care schimbă cât de cât aspectul jocului, oaspeții controlând mai mult centrul terenului dar fără a genera contre periculoase spre poarta adversă.

Gazdele au mai degrabă un joc economicos, la trecerea timpului, în timp ce la Unirea Slobozia în ofensivă lipsește ultima execuție menită a aduce egalarea.

În minutul 77, la o fază prelungită de atac, defensiva gazdelor respinge neinspirat, mingea sare la atacantul Ivan care este singur cu portarul la 12 metri, poziție centrală, însă îl ia la țintă pe Bălbărău.

Imediat, pe un contraatac, Enceanu scoate în centru la Emilian Pacionel, acesta șutează cu dreptul de la 20 metri, Gurău atinge mingea dar nu reușește să devieze peste transversală și Steaua închide definitiv conturile în minutul 80.

Șansa golului de onoare marcat de Unirea Slobozia apare în ultimul minut, șut din unghi al lui Ibrian, mingea deviată șterge bara laterală și sare în corner, rămas fără rezultat.

Unirea Slobozia pierde în ultima deplasare din play-off (vezi AICI galerie foto de la meci!) și se pregătește să ultima confruntare a sezonului, meciul de pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, formație promovată matematic în Liga 1 după victoria cu 2 – 0 în fața echipei Condordia Chiajna.

STEAUA București: Bălbărău – Răsdan, Beța, Bactăr, Neacșu, Popa, Enceanu, Mihăescu, Donose, Chipirliu, Dragu. Au mai jucat: Ilie, Huiban, Erhan, Pacionel. Antrenor principal: Daniel Oprița.

UNIREA Slobozia: Gurău – Ibrian, Dinu, Lazăr, Toma, Coadă, Trașcu, Silaghi, Bolohan, Afalna, Gherghiceanu. Au mai jucat: Ivan, Perju, Gulceac, Mihai, Lemnaru. Antrenor principal: Adrian Mihalcea.

Related posts