Administrație Favorite Finanţări 

Fetești: Proiect european de 4,7 milioane euro

Fetești a obținut încă o finanțare europeană importantă: 23,146 milioane lei pentru un centru multifuncțional și reabilitare străzi.

Fetești intră pe lista orașelor din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia ce obțin finanțare pentru creșterea calității vieții locuitorilor.

ADR Sud-Muntenia, prin directorul Liviu Mușat, și Primăria Fetești, prin primarul Laurențiu Șonchereche, au semnat contractul de finanțare în valoare de aproximativ 4,7 milioane euro.

Fetești este un oraș campion al fondurilor europene din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia. Prin activitatea autorităților locale în atragerea finanțărilor europene municipiul Fetești este un exemplu nu numai pentru localități de dimensiunea lui ci și pentru localități cu pretenții mult mai mari.”, a anunțat Liviu Mușat.

Este un eveniment important pentru orașul nostru, semnarea unui nou contract pe fonduri europene. Vom avea un centru multifuncțional atractiv pentru tineri și elevi. Ne dorim ca acest centru să fie un centru al culturii din Fetești.”, a spus primarul Laurențiu Șonchereche

Principala sursă de dezvoltare a municipiului Fetești este atragerea fondurilor europene. Nu ne vom opri în accesarea lor pentru că acestea aduc plus-valoare orașului nostru. (LAURENȚIU ȘONCHERECHE, primar municipiul Fetești)

Ce vor găsi locuitorii în viitorul centru multifuncțional

Înființare centru educațional pentru servicii culturale Anghel Saligny și îmbunătățirea spațiilor publice urbane în Municipiul Fetești” este numele proiectului în valoare totală de 23.146.185,50 lei.

Lucrările de construcții și montaj se ridică la un total de 19,6 milioane lei. Viitorul centru multifuncțional va costa 14,744 milioane lei iar pentru reabilitarea străzilor se alocă 8,4 milioane lei.

Obiectivul principal al proiectului este sprijinirea regenerării urbane prin revitalizare fizică, economică și socială a comunității pentru îmbunătățirea calității vieții urbane, cu impact inclusiv asupra incluziunii sociale prin acces deschis la servicii culturale și recreative.

Pe terenul din strada Jandarmeriei urmează a se ridica o clădire cu regim subsol, parter și două etaje, cu o suprafață construită la sol de 848 mp și o suprafață desfășurată de 3.451 mp.

La subsol va fi camera tehnică a centralei termice și o parcare iar la parter o sală de expoziții cu vânzare, sală de inițiere PC, sală de cercuri literare, sală activități extrașcolare Clubul Elevului, încă o sală de activități extrașcolare de manufacturare și Sala Oscar. La același nivel va fi edificată și sala amfiteatru „Gheorghe Duca”.

La primul etaj al centrului multifuncțional va fi o altă sală de expoziții cu vânzare, o sală de ședințe, sala amfiteatru „Anghel Saligny” și trei săli de activități extrașcolare.

O terasă exterioară circulabilă și sala amfiteatru Fetești vor fi amplasate la etajul al doilea al modernului centru multifuncțional.

Ce străzi vor fi reabilitate cu fonduri europene în proiectul pentru care s-a obținut finanțare

Pe lângă componenta socială dată de edificarea centrului multifuncțional proiectul pentru care municipalitatea a obținut finanțare nerambursabilă are și o componentă de îmbunătățire a calității vieții în orașele mici și mijlocii în care se încadrează Fetești.

Este vorba de reabilitarea infrastructurii rutiere a străzilor 1 Decembrie, Carpați, Independenței, Jandarmeriei și Sirenei, cu un total de 3,3 km (parte carosabilă, rigole și trotuare).

Related posts