Administrație Favorite Social 

Fetești: Zece autobuze și două microbuze electrice vor asigura un transport ecologic de persoane

Fetești: Autovehiculele electrice de transport persoane, cumpărate de Primărie cu fonduri europene, au ajuns la destinație.

Municipiul Fetești a mai făcut un pas important pentru oferirea cetățenilor a unui transport public de persoane modern și ecologic.

Zece autobuze electrice și două microbuze electrice achiziționate de Primărie prin proiectul european „Sistem Integrat de Transport Durabil” au ajuns la destinație.

Investiția derulată de municipalitate cu fonduri nerambursabile se ridică la circa 11 milioane euro.

Din fondurile europene s-a ridicat și o hală pentru adăpostirea autovehiculelor electrice și pentru birourile societății locale de transport TRANSBUS și s-a edificat o rampă pentru reparații auto.

Este un proiect în valoare de aproape 11 milioane euro prin care ne-am dorit să aducem în Municipiul Fetești un transport public de persoane modern și ecologic, în concordonață cu standarele europene. (LAURENȚIU ȘONCHERECHE, primar Fetești)

Pe lângă stațiile de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice, proiectul integrat de modernizare a transportului public de persoane în localitate cuprinde și lucrări ample de infrastructură rutieră pe străzi importante din municipiu: Aviație, Bărăganului, Școlii, Cătinei, Veșniciei, Serii, Țăndărei și Mihail Sadoveanu.

Reprezentanții Primăriei și-au propus ca autobuzele electrice și microbuzele electrice să apară pe trasee cât mai repede, imediat ce vor fi finalizate procedurile de probe de încărcare, înmatricularea autovehiculelor și obținerea licențelor de transport persoane. (FOTO: FACEBOOK – Primăria Municipiului Fetești)

 

Related posts