Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă chinuit dar acumulează trei puncte de aur în clasament în Liga 2

Unirea Slobozia s-a impus cu 2 – 1 pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț într-un meci în care oaspeții au jucat mai bine.

Unirea Slobozia câștigă chinuit ultimul meci din Liga 2 din anul 2023 și iernează mai liniștit ca niciodată.

Cu un bilanț de 31 puncte după 15 meciuri disputate (9 victorii, 4 remize și 2 înfrângeri), echipa lui Adrian Mihalcea încheie anul pe locul 3.

La egalitate de puncte cu formația de pe locul 2, Corvinul Hunedoarea, și la un singur punct în spatele echipei CSC Șelimbăr.

Spre comparație, în campionatul trecut Unirea Slobozia a strâns în toate cele 19 etape din prima parte a campionatului tot atâtea puncte, 31, câte a acumulat acum în 15 etape.

Auto-accidentare horror a căpitanului oaspeților

Meciul dintre Unirea Slobozia și Ceahlăul Piatra Neamț s-a jucat pe un gazon greu, înmuiat serios de zăpada care-l acoperea cu circa 48 de ore înaintea startului partidei.

Starea terenului avea să-i producă lui Stejărel Vișiniar, căpitanul de echipă al celor de la Ceahlăul Piatra Neamț o accidentare teribilă ce-l va ține luni bune departe de gazon.

La o pătrundere pe dreapta a lui Afalna, Vișinar a intrat prin alunecare cu piciorul drept în față, l-a lovit pe atacantul gazdelor dar, în același timp, piciorul stâng i-a rămas înfipt în gazon, prins sub propria greutate și s-a fracturat!

După ce fotbalistul a fost urcat în Ambulanță, lovitura liberă executată ca la carte de Constantin Toma a fost transformată în gol de tânărul Andrei Dorobanțu, lovitură imparabilă cu capul din marginea careului mic.

Golul marcat repede a dat frâu liber la speculații în tribune, mulți spectatori anticipând o victorie facilă, la multe goluri diferență.

Așteptările au fost însă anulate de ambiția oaspeților, dornici să-i ofere căpitanului ajuns la Spital măcar un punct ca palidă consolare.

Ceahlăul dă primele emoții mari la mijlocul reprizei, centrare a lui Savu pentru Cortelezzi, minge întoarsă la Llullaku care este nemarcat la 8 metri, poziție centrală. Șut violent al acestuia însă portarul Rusu își începe recitalul zilei cu un reflex eficient și respinge mingea în stânga sa.

Gazdele nu produc ocazii de gol dar își pot dubla avantajul în minutul 30 în urma unei faze fixe, specialitatea casei: Toma execută de pe stânga o lovitură liberă, mingea este trimisă cu capul de Coadă însă este respinsă de defensivă în corner.

Execută Toma și de data aceasta mingea ajunge la Lazăr care are tot timpul de din lume să-și pregătească șutul, balon trimis la o palmă de stâlpul din dreapta al porții lui Barna.

În prelungirile primei reprize oaspeții primesc o lovitură de la 11 metri la un duel pentru minge purtat de Savu și Ibrian, centralul partidei nesancționând însă faultul anterior al jucătorului de la Ceahlăul, care mai întâi l-a lovit cu brațul și apoi l-a călcat pe fundașul Unirii. (vezi foto!)

Pricea s-a arătat însă, ca să ne amintim de o expresie dragă a fotbalului copilăriei, și Cortelezzi ratează, minge șutată în stânga lui Rusu care se întinde însă perfect și respinge în corner!

Bara transversală și portarul Rusu, îngeri păzitori pentru Unirea Slobozia

Repriza secundă începe pentru Unirea Slobozia la fel de prost cum se încheiase prima. La o centrare din banda dreaptă a lui Fărăgău, Cortelezzi are șansa răzbunării penalty-ului ratat dar mingea trimisă din careul mic izbește bara transversală.

Gazdele nu reușesc să pună stăpânire pe zona mediană iar meciul greu cu Concordia Chiajna, disputat marți seară, arată o echipă sleită de puteri, masată în treimea proprie, într-o defensivă continuă.

În minutul 79 portarul Rusu mai scoate senzațional o minge de pe linia porții, trimisă cu capul de Forizs de la 3 – 4 metri, pentru ca peste doar cinci minute eroul meciului să recidiveze cu o respingere in-extremis a balonului trimis plasat spre colțul porții. (vezi foto!)

Spectatorii oftează și privesc repetat spre cronometrul tabelei dar timpul pare că se scurge agonizant de încet. Mai ales că în minutul 89 Savu câștigă duelul aerian din centrul careului Unirii, trimite plasat mingea dar aceasta se scurge la câțiva centimetri de bara din stânga!

Și cum în fotbal de multe ori ocaziile se răzbună, în al doilea minute al prelungirilor atacantul Cojocari pleacă în viteză de la mijlocul terenului, scapă de fundașul Petkov care aproape că îi rupe tricoul de pe el în încercarea disperată de a-l opri prin fault, și îl servește perfect pe Atanase în zona punctului cu var.

Fentă scurtă din corp pentru evitarea portarului ieșit în întâmpinare și minge trimisă cu sete sub bara transversală pentru golul ce avea să securizeze victoria.

Entuziasmul este general în tribune, pe banca tehnică a Unirii Slobozia dar și pe teren, lucru ce permite oaspeților să înscrie golul de onoare în minutul 94!

La o bâlbâială a defensivei gazdelor, mingea ajunge la Patrick Petre care o trimite plasat lângă bara din dreapta, dar era prea târziu iar Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 1 meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț.

DĂ CLICK AICI ȘI AICI PENTRU FOTOGRAFII DE LA MECI!

UNIREA Slobozia: Rusu – Ibirian, Pospielov, Lazăr, Toma, Coadă, Pacionel, Dorobanțu, Vlăsceanu, Ekollo, Afalna. Au mai jucat: Atanase, Cojocari, Aioanei, Zukanovic, Șandru. Antrenor: Adrian Mihalcea.

CEAHLĂUL Piatra Neamț: Barna – Petkov, Jalbă, Vișinar, Fărăgău, Forizs, Onișa, Savu, Llullaku, Albino, Cortelezzi. Au mai jucat: Oltean, Petre, Copoț-Barb, Petra. Antrenor: Cristian Pustai.

Related posts