Sport 

FLAVIUS DUMBRĂVEAN, UNIREA SLOBOZIA: „Cu atitudinea din meciul cu Afumați nu ne stă nimeni în cale”

SIGURANȚĂ. Unirea Slobozia a câștigat la capitolul defensivă prin venirea tânărului fundaș Flavius Dumbrăvean. Cu el pe teren echipa a primit doar două goluri în șapte meciuri.

Flavius Dumbrăvean este unul dintre stâlpii apărării echipei lui Enache Costea. Meci de meci în linia defensivă, fotbalistul venit de la Ceahlăul Piatra Neamț a lipsit în meciul din deplasare cu Tunari din cauza celor două cartonașe galbene primite la Cernavodă și atunci echipa a încasat trei goluri.

Modest și ambițios deopotrivă, fotbalistul de 23 ani crescut la Târgu Mureș pe vremea când echipa din Ardeal era în prima ligă, a venit la Unirea Slobozia pentru promovare în liga a doua.

Flavius, de ce Unirea Slobozia?

Flavius Dumbrăvean: Am ales să joc la o echipă unde este stabilitate financiară și un proiect de promovare, unde se vrea ceva mai mult, nu doar menținerea în liga a treia. Am ales un proiect ce vizează performanță și sunt convins că împreună cu oamenii de aici și cu sprijinul Consiliului Județean putem promova în liga a doua.

Ai reușit repede să îți câștigi un loc în echipă. Prin ce te-ai impus?

Flavius Dumbrăvean: Probabil siguranța pe care o dau în apărare și plusul de experiență pe care o dau liniei de apărare au contat foarte mult .

Ești unul dintre fundașii cu intervenții curate, fără cartonașe galbene. Singurele două avertismente, implicit cartonașul roșu, au venit în meciul cu Axiopolis Cernavodă. Cum ai reușit să le primești?

Flavius Dumbrăvean: La primul fault am ridicat piciorul sus, la capul adversarului, iar la doilea galben a fost o degajare a portarului, eram între trei adversari, mingea mi-a căzut pe mână și mi-a dat al doilea cartonaș galben.

Campionatul se câștigă dacă învingi echipele mici. Trebuie să fim serioși și concentrați la fiecare meci. Unirea Slobozia este pe primul loc și toți adversarii, indiferent de valoare ori loc în clasament, intră pe teren cu ambiția să câștige.” (Flavius Dumbrăvean, fundaș UNIREA Slobozia)

Te-a costat un joc suspendat, meciul nebun de la Tunari. Cât de greu a fost în tribună?

Flavius Dumbrăvean: În tribună este cel mai greu. Nu sunt obișnuit să stau nici pe bancă, nici în tribună pe unde am jucat și nu mai vreau să se întâmple asta. Trăirea din tribună este mult mai intensă, este cumplit de greu când stai și nu poți să fi pe teren pentru a-ți ajuta coechipierii.

Te-ai revanșat la meciul cu CS Afumați…

Flavius Dumbrăvean: Mă bucur că am putut să ajut echipa și să câștigăm, din câte am aflat a fost prima victorie în fața lor în meciurile directe. Prima repriză am jucat fotbalul pe care trebuie să-l jucăm în fiecare meci, s-a văzut cu adevărat potențialul echipei. În repriza a doua am intrat puțin relaxați și după ce am primit gol repede s-a instalat ideea de a apăra un avantaj minim decât să riscăm și să fi egalați.

Cum crezi că va fi cu CS Medgidia?

Flavius Dumbrăvean: Campionatul se câștigă dacă învingi echipele mici. Trebuie să fim serioși și concentrați la fiecare meci. Unirea Slobozia este pe primul loc și toți adversarii, indiferent de valoare ori loc în clasament, intră pe teren cu ambiția să câștige. Sunt convins că așa vor veni și cei de la Medgidia. Trebuie să avem aceeași atitudine din prima repriză a meciului cu CS Afumați și nu ne va sta în cale nicio echipă. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECIUL AGRICOLA BORCEA – UNIREA SLOBOZIA!)

Related posts