Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CS AFUMAȚI 2 – 1: Unirea Slobozia câștigă și revine pe primul loc în serie

VICTORIE. Unirea Slobozia se impune la limită cu CS Afumați după o primă repriză de vis și o parte secundă în care a luptat eroic să obțină trei puncte mari în lupta pentru promovare.

Unirea Slobozia – CS Afumați a fost șocul zilei în liga a treia. Cele două echipe se bat pentru primul loc încă din prima etapă iar trupa lui Enache Costea pierduse fotoliul de lider după remiza de la Tunari.

Doar victoria era varianta acceptată de Ibrian și compania și asta s-a văzut încă de la primele schimburi de mingi. Deciși să arate că au jocul necesar pentru a evolua mai sus cu o ligă, fotbaliștii Unirii Slobozia au pus rapid stăpânire pe centrul terenului.

Cu mijlocașii combinând dincolo de centrul terenului, gazdele au avut nevoie de doar zece minute pentru a-și procura prima șansă de gol: Moise scapă de marcajul direct dar șutul este scos de portarul Obretin.

Ratează apoi și Moldovan pentru ca în minutul 19 cei 700 de spectatori să se bucure: Moise driblează eficient în bandă, scoate mingea pentru șut în mijlocul careului mare de unde Moldovan reia din prima lângă bară, anulând plonjonul inutil al lui Obretin.

Unirea Slobozia vrea mai mult, Răduca șutează peste transversală cinci minute mai târziu pentru ca Moldovan să trimită și el periculos, la doar o palmă peste transversală, în minutul 30.

Moise, la cel mai bun meci de la venirea la Unirea Slobozia, croșetează din nou în bandă și pune mingea în buza porții de unde Răduca îndeplinește formalitatea și în minutul 34 gazdele au avantaj dublu pe tabelă.

CS Afumați nu dă semne că se poate trezi la realitate și încheie repriza cu speranța unei faze fixe, balon reluat cu capul mult peste poartă de căpitanul Dedu la un corner în minutul 44.

Luptă fizică pentru o victorie meritată

Unirea Slobozia iese oarecum deconcentrată de la cabine și CS Afumați marchează împotriva cursului jocului la șapte minute de la reluare. Apărarea neatentă îl scapă din marcaj pe Dedu care șutează plasat pe lângă portarul Poiană, transformat în spectator.

Oaspeții se încarcă instantaneu cu speranță iar în tabăra adversă se instalează neîncrederea. Unirea Slobozia nu mai leagă acel joc combinativ încântător, CS Afumați recuperează repede dar se aruncă haotic în atac.

Oaspeții punctează la capitolul cornere dar centrările sunt inutilizabile grație unui Lazăr general de netrecut în careu și unui Ibrian care știe cum să iasă din strânsoarea adversarilor cu mingea jos.

Enache Costea încearcă să ofere dinamism în atac dar aparițiile lui Hertu și Năstase nu produc ocaziile clare și, mai ales, un gol al liniștii.

Cele cinci minute de prelungire prelungite la aproape opt de central trec teribil de greu dar fluierul de final vine izbăvitor și bucuria gazdelor atinge cote maxime: trei puncte și revenirea pe primul loc în clasament. La pachet cu șlagărul toamnei auzit din vestiar: „Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, Unirea e, Unirea e!” (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Poiană, Comșa, Ibrian, Lazăr, Dumbărvean, Lemnaru, Chebac, Danciu, Moise, Răduca, Moldovan. Au mai jucat: Hertu, Bolojan, Năstase, Dinu. Antrenor: Enache Costea.

CS Afumați: Obretin, Petrache, Robicek, Măgureanu, Vlad, Vîrtej, Stîngă, Ghiță, Avram, Vasile, Dedu. Au mai jucat: Neamțu, Burlacu, Buduroi. Antrenor: Vasile Neagu.

Related posts