Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia joacă pentru promovarea în liga secundă într-o serie de 15 echipe şi va debuta în deplasare cu Viitorul 2 Constanţa

SERIA II. Unirea Slobozia a fost repartizată în seria II din liga a treia şi le are drept contracandidate la promovarea în eşalonul secund pe nou-promovata Farul Consţanţa şi pe Viitorul II, pepiniera Academiei de fotbal „Gheorghe Hagi”.

Federaţia Română de Fotbal a stabilit componenţa celor cinci serii din liga a treia, serii în care participă o singură reprezentantă a judeţului Ialomiţa, Unirea Slobozia. Echipa fanion a judeţului a fost repartizată în seria a II-a, ca şi în sezonul competiţional 2016 – 2017, o serie din care mai fac parte echipele: Metalul Buzău, Farul Constanţa, Victoria Traian, Progresul 1944 Spartac, Agricola Borcea, FC Voluntari II, Viitorul II, Delta Dobrogea Tulcea, FCSB II, CSM Olteniţa, Olimpia Râmnicu Sărat 2010, Înainte Modelu, Axiopolis Cernavodă şi Sportul Chişcani.

Pentru că este o serie cu un număr impar de echipe în fiecare etapă una dintre formaţii este obligată să stea. Conform programului tras astăzi la sorţi la sediul FRF, Unirea Slobozia nu va juca în etapa cu numărul 9 şi va avea în turul campionatului şapte meciuri pe teren propriu (Olimpia Rm. Sărat, Farul Constanţa, Metalul Buzău, FCSB II, CSM Olteniţa, FC Voluntari II şi Victoria Traian) şi şapte meciuri în deplasare (Viitorul II, Progresul Spartac, Delta Tulcea, Înainte Modelu, Sportul Chişcani, Axiopolis Cernavodă şi Agricola Borcea).

Primul meci în deplasare la puştii lui Hagi

Campionatul începe în forţă pentru echipa antrenată din acest sezon de Enache Costea şi Adrian Cristea, meci în deplasare la Viitorul II în prima etapă ce se va desfăşura pe 25 – 26 august. O săptămână mai târziu echipa debutează oficial în faţa suporterilor cu un meci împotriva formaţiei Olimpia Rm. Sărat. După deplasarea din etapa a treia pe terenul echipei Progresul Spartac, pe stadionul „1 Mai” va avea loc un meci de care pe care cu Farul Constanţa. Practic, în primele patru etape Unirea Slobozia va întâlni în meciuri directe cele două adversare ce aspiră la primul loc, cel ce aduce promovarea în Liga 2.

„Este o serie nici grea, nici uşoară, sunt câteva echipe care aspiră la promovare. Cred că va fi o luptă în trei între Unirea Slobozia, Viitorul II şi Farul Constanţa, echipe periculoase indiferent de momentul în care le întâlneşti. Depinde doar de noi să promovăm. Un start bun de campionat ne va da încredere.”, a comentat pentru www.infoialomita.ro Ilie Lemaru, managerul AFC Unirea Slobozia. Pentru că săptămâna viitoare Unirea Slobozia va debuta în Cupa României oficialii echipei au decis să nu mai ia un meci amical la sfârşitul acestei săptămâni ceea ce înseamnă că debutul în campionat se va face în compania aceleaşi formaţii pe care trupa lui Costea a depăşit-o în meciul amical de sîmbăta trecută cu scorul de 4 – 2. Programul complet al turului ediţiei 2017 – 2018 poate fi consultat aici: http://frf.ro/uploads/file/LIGA%203_SERIA%20II.pdf.

 

 

 

Related posts