Administrație 

LECŢIA DE ADMINISTRAŢIE: O consilieră PSD arată cum poţi câştiga 100 euro stând o oră pe facebook!

PRESTAŢIE. Manuela Cornelia Zainea, consilier municipal PSD la Slobozia şi şef la Palatul Copiilor Slobozia, a reuşit să câştige 450 de lei butonând telefonul pe parcursul unei şedinţe ordinare de Consiliu Local!

Este joi după-amiaza, trecut de ora 16.00. Consilierii municipali din Slobozia sunt chemaţi la reuniunea ordinară lunară în care să voteze deciziile administraţiei locale. Pe rândul din stânga, aşa cum se vede de la prezidiu (rândul aleşilor PSD, normal!) ia loc pe fotoliu doamna Manuela Cornelia Zainea. Cu un aer vădit plictisit şi cu un rid ce trădează stresul de a participa la şedinţă, duduia consilier este atentă doar până la proiectul cu numărul 13, cel care a stabilit că pentru simplele prezenţe la şedinţa ordinară şi la două şedinţe de comisii de specialitate fiecare ales local să încaseze la finele lunii un procent de 10% din indemnizaţia de şedinţă a primarului Adrian Mocioniu. Şi cum edilului i-a fost umflat prin lege salariul brut lunar la 13.500 lei, duduia consilier municipal are parte începând cu luna iulie de un venit de 1.350 lei, adică 450 lei pentru fiecare dintre cele trei şedinţe obligatorii.

Facebook îţi aduce beneficii materiale dacă eşti ales local

foto 1

Odată ridicată mâna pentru votul de mărire a indemnizaţiei lunare, Manuela Cornelia Zainea a pus mâna pe telefon şi a început să navigheze la greu pe facebook, atentă totuşi să nu-şi strice unghiile de firmă. Se făcuse ora 16.25 şi mai era de stat căci pe ordinea de zi erau în total 24 proiecte de hotărâri, fără să mai luăm în calcul şi timpul acordat dezbaterilor de final pe chestiuni diverse. Trece un minut, trec două, trec nouă şi să lase telefonul pace, doamna are antrenament nu glumă. Executăm prima fotografie la ora 16.41 fără să fim observaţi, căutarea de „like”-uri era mai importantă decât orice.(foto 1)

foto 2

Atât de importantă încât la ora 16.44 îşi roagă colega de scaun şi de partid Nina Beciu s-o descurce, îşi prinsese urechile în tainele nepătrunse ale reţelei de socializare.(foto 2) Se enervează apoi că nu-i sunt apreciate aşa cum se cuvine postările, ridică apatic mâna să voteze „pentru” fără să-şi desprindă ochii din ecranul telefonului şi timpul se scurge, oricum se scurgea pe banii contribuabililor!

foto 3

Abia la ora 17.12 se produce minunea şi „feisbuceala” consilierei PSD se opreşte: îi sunase telefonul şi trebuia musai să explice pe un ton răstit că dezbaterile se prelungesc peste ora pe care o anticipase iniţial!(foto 3) Trec cele 30 de secunde de convorbire şi din nou facebook-ul îşi reintră în drepturi. Pentru încă un sfert de ceas, atunci când, în sfârşit, se declară închise lucrările şedinţei şi Manuela Cornelia Zainea poate pleca liniştită la cumpărături cu banii din indemnizaţia de şedinţă.

 

 

Related posts