Sport 

FOTBAL AMICAL: Unirea Slobozia şi Popeşti Leordeni au încheiat la egalitate un meci cu şase goluri

CĂUTĂRI. Cu mulţi jucători aduşi în pauza competiţională să întărească o formaţie ce n-a renunţat la promovarea în liga secundă, Enache Costea, antrenorul Unirii Slobozia, caută formula câştigătoare pentru un retur ce se vrea a fi perfect, 13 victorii din 13 meciuri!

În lipsa unui teren cu gazon artificial la Slobozia, o promisiune rămasă încă în stare de proiect la nivel administrativ, echipa Unirea a mers la Bucureşti pentru un meci de pregătire cu Popeşti Leordeni, altă echipă puternică din liga a treia şi a deschis jocul în formula: Negruşă în poartă, Ene, Ghinea, Apostol şi Drăguţ pe linia de fund, Adăscăliţei, Ibrian, Răduca, Apetrei la mijloc şi în faţă Năstase cu Stănescu. Trei fotbalişti proaspăt legitimaţi, tânărul portar Tudor Negruşă venit de la ASA Tg. Mureş, mijlocaşul Andrei Apetrei adus de la Delta Tulcea şi atacantul Roland Stănescu de la Petrolul Ploieşti, au fost noutăţile pentru prima repriză, fotbalişti pe care antrenorul Unirii a vrut să-i acomodeze cu colegii dar şi să vadă ce randament dau pe poziţiile unde au fost trimişi să joace.

Echipele au sărit rapid peste minutele de tatonare şi s-a jucat de la bun început destul de aspru, cu marcaje strânse de ambele părţi şi încercări de suprindere a adversarilor cu mingi trimise rapid în benzi pentru declanşarea contraatacurilor. Deschiderea scorului avea să se producă repede, chiar la expirarea primului sfert de oră, lovitură liberă din lateral, execută înalt Ibrian până la Ghinea, fundaşul încearcă o recentrare cu boltă iar mingea intră în poartă strecurându-se printre mănuşa portarului şi bara transversală. Avantaj de un gol ce avea să se risipească însă repede, după doar două minute la o centrare din dreapta Apostol pune mâna pe un adversar suficient cât s-o determine pe arbitra de centru să sancţioneze Unirea cu lovitură de la 11 metri, fructificată sigur în gol de Bragă.

Popeşti Leordeni prinde curaj şi în minutul 26 reuşeşte să treacă în avantaj beneficiind din plin de o greşeală copilărească a portarului Negruşă care strigă „Eu!” la o centrare înaltă, fundaşii se opresc şi înaltul Paraschiv sare cu o fracţiune de secundă înaintea portarului şi trimite simplu în poartă. Iritaţi de întorsătura pe care a luat-o scorul, fotbaliştii Unirii se aruncă în atac dar Ibrian, nemarcat, reia slab cu capul o minge venită perfect din piciorul lui Drăguţ. Avertismentul nu este luat în serios de Popeşti Leordeni şi egalarea survine în minutul 40: fundaşul Ene se descură excelent în faţa unui adversar, urcă nestingherit până dincolo de centrul terenului şi îl lansează în adâncime pe Năstase, fentă în faţa portarului ieşit şi şut sec în poarta goală. Unirea putea merge la odihnă cu golul trei dar în minutul 45 nou-venitul Stănescu, găsit liber în opt metri poziţie centrală, şutează slab şi portarul reuşeşte să reţină în doi timpi.

Alt portar după pauză, aceeaşi greşeală

Dumitrescu a intrat în poarta Unirii Slobozia după pauză, Ene a fost înlocuit de Comşa iar la mijloc şi în faţă s-au produs mutări serioase de efectiv prin apariţiile lui Gherasim, Lemnaru, Teodorescu, Bucă şi nou-venitul Florin Cazan, fotbalist transferat de la Juventus Bucureşti. Nu trecuseră cinci minute de joc şi Dumitrescu are o super-intervenţie reuşind să scoată de sub transversală un şut venit din afara careului. Din păcate cornerul este insuficient de bine pregătit de fundaşi, Dumitrescu nu reuşeşte să respingă mingea venită cu boltă, Matei profită de bâlbâială şi reia din trei metri în poartă, fază la care jucătorii Unirii au reclamat că acesta a preluat mingea cu mâna înainte să şuteze.

Unirea nu se clatină şi în minutul 55 Gherasim ia o minge pe cont propriu, scapă printr-o fentă din corp de adversarul direct şi centrează perfect în faţa porţii pentru reluarea simplă în gol a oportunistului Năstase. Cu un Cazan tehnic şi în vervă Unirea are în minutul 60 o acţiune în vitează, pasa acestuia în adâncime ajunge la Bucă dar atacantul este blocat la timp. Apar jucători noi şi în echipa din Popeşti Leordeni şi asta se vede imediat, Unirea domină autoritar mijlocul terenului şi atacurile se înmulţesc iar în minutul 67 Cazan are o dublă şansă, mai întâi un şut scos greu în lateral pentru ca apoi mingea să fie trimisă milimetric pe lângă bară.

Cu zece minute înainte de final Bucă scapă spre poartă şi este faultat la marginea careului însă mingea trimisă din lovitura liberă de Teodorescu îl izbeşte în spate pe acelaşi Bucă, atacant ce avea să ofere ultima ratare a meciului cu cinci minute înainte de final, şut în diagonală din careu, respins cu greu în corner, moment în care în formaţia Unirea Slobozia intră şi juniorul de 15 ani Ionuţ Negoiu. Se termină 3 la 3, cu fotbaliştii din Slobozia necăjiţi că nu au reuşit să înscrie şi golul victoriei dar cu un antrenor mulţumit per ansamblu, mai ales că Unirea vine după o perioadă de pregătire în care a pus accent mai mult pe acumulările de ordin fizic. (Click pe www.infoialomita.ro pentru fotografii de la meci!)

 

 

 

 

 

 

Related posts