Sport 

FOTBAL: „Cupa Crăciunului”, un eveniment special pentru micii fotbalişti

COMPETIŢIE. AFC Unirea Slobozia şi DJTS Ialomiţa au arătat încă o dată că sprijină şi încurajează practicarea fotbalului la nivelul municipiului Slobozia printr-o întrecere sportivă în care copii şi juniori născuţi între 2005 şi 2010 s-au luptat pentru cupele rezervate câştigătorilor.

Pe o vreme excelentă, cu un soare primăvăratic mai prieten ca niciodată cu micuţii fotbalişti ce se visează a fi viitorii Messi ori Ronaldo, echipe din Slobozia, Amara, Brăila şi Călăraşi, împărţite pe categorii de vârstă, au dat tot ce-au avut mai bun în faţa unor tribune pline „ochi” cu părinţi şi bunici pe cât de entuziaşti, pe atât de zgomotoşi. A rezultat o a cincia ediţie „Cupa Crăciunului” deosebit de frumoasă, cu goluri spectaculoase, driblunguri apreciate şi parade de senzaţie. La final cu toţii au aplaudat învingătorii, cei mai inspiraţi atacanţi au primit diplomele de „golgeter” iar fiecare echipă a primit câte o minge de fotbal, amintire a întrecerii de la Slobozia.

„Cupa Crăciunului”, ajunsă la ediţia cu numărul 5, a fost organizată de AFC Unirea Slobozia şi DJTS Ialomiţa iar la invitaţia acestora au răspuns prezent următoarele echipe: la categoria de vârstă 2005 – 2006, Unirea Slobozia a avut două echipe ce s-au întrecut cu Luceafărul Brăila; la grupa 2007 au intrat pe teren echipele Unirea Slobozia, CSS Slobozia şi Atletic Junior Călăraşi; copiii născuţi în 2008 – 2009 au jucat în formula Unirea Slobozia, CS Amara, CSS Slobozia şi Atletic Junior Călăraşi; cei mai mici dintre copii, cei născuţi în 2010 – 2011 au participat sub culorile Unirea Slobozia şi Abatorul Slobozia.

Meciurile s-au disputat pe terenul sintetic din „Orăşelul Copiilor” şi pe unul dintre terenurile Complexului Sportiv Municipal, acolo unde tribuna s-a umplut de părinţi şi bunici veniţi să-şi încurajeze ca orice galerie de fotbal adevărată micuţii întraţi pe teren. După meciuri intens disputate, cu ambiţiile specifice vârstei, campioni au fost la grupa 2005 – 2006 cei de la Unirea Slobozia, la grupa 2007 s-a impus Atletic Junior Călăraşi, la grupa 2008 – 2009 a câştigat CSS Slobozia iar la grupa 2010 – 2011 Unirea Slobozia. Cei mai prolifici atacanţi au fost Luca Mocanu (2010 – 2011), Eduard Mihalache (2007), Cătălin Munteanu (2005 – 2006) şi Gabriel Munteanu (2008 – 2009). Echipele clasate pe primul loc au primit cupa cuvenită campionilor din mâinile primarului Adrian Mocioniu, cel care i-a felicitat şi pe golgeterii competiţiei, mulţumind mai ales formaţiilor din afara municipiului care au venit să participe la „Cupa Crăciunului”.

„Am asistat astăzi pe o vreme superbă la meciuri frumoase în care copii, părinţi, antrenori şi spectactori am fost cu toţii câştigători. Toate echipele participante ne-au încântat privirile cu fotbalişti talentaţi născuţi între 2005 şi 2010, într-o organizare ireproşabilă asigurată de Ilie Lemnaru şi Constantin Prepeliţă, cu sprijinul DJTS Ialomiţa.”, a spus la festivitatea de premiere primarul municipiului Slobozia. El i-a invitat pe cei peste 160 de copii şi juniori legitimaţi la AFC Unirea Slobozia să fie prezenţi joi la serbarea tradiţională de final de an în care vor fi premiaţi cei mai buni dintre ei şi cu toţii vor primi o „atenţie” dulce din partea celor care se ocupă de destinele fotbalului din Slobozia. (Vezi aici www.infoialomita.ro o amplă galerie foto de la competiţie!)

 

Related posts