Sport 

SOLUŢIE PE POSTUL DE INTER: Handbalista rusoaică Yulia Chernova a fost cooptată în lotul HCM Slobozia

PREGĂTIRE. HCM Slobozia încearcă să-şi întărească ofensiva pentru meciurile din retur şi intenţionează să o transfere pe puternica Yulia Chernova, o handbalistă cu meciuri în Cupele Europene în tricourile unor formaţii puternice din campionatele Rusiei, Belarusului şi Slovaciei.

Yulia Chernova poate fi una dintre variantele câştigătoare în vederea evitării locurilor cu emoţii din subsolul clasamentului Ligii Naţionale de handbal feminin pentru echipa HCM Slobozia. Aflată de mai multă vreme în vizorul conducerii administrative, handbalista rusă a fost cooptată în lotul echipei şi a intrat deja în programul de pregătire pentru perioada de pauză competiţională.

Înaltă de 1.80 m, Yulia a împlinit de curând 25 de ani şi poate evolua la fel de bine atât pe postul de inter-stânga cât şi din poziţia de coordonator de joc. „Yulia poate aduce un plus mai ales pe faza de atac, fiind o handbalistă cu vastă experienţă competiţională la nivel înalt în competiţiile inter-cluburi europene. Ea va fi testată în perioada de pregătire de iarnă şi înaintea reluării campionatului împreună cu antrenorul Gheorghe Covaciu vom lua o decizie cu privire la legitimarea ei.”, a anunţat Nicolae Goidea, preşedintele HCM Slobozia.

Yulia Chernova are în palmares titluri de campioană a Rusiei şi Slovaciei şi are meciuri disputate în diverse competiţii europene inter-cluburi în tricourile formaţiilor Lada Togliatti (oraşul din Rusia unde s-a născut handbalista), BNTU-Beiaz Minsk (Belarus) şi Iuventa Michalovce (Slovacia), confruntări europene unde şi-a trecut de 32 ori numele pe lista marcatoarelor.

Yulia Chenova şi colegele de la HCM Slobozia au avut în această săptămână un stadiu de pregătire montană în staţiunea Vatra Dornei, perioadă în care s-a lucrat exclusiv pe linie de antrenamente fizice, formaţia lui Gheorghe Covaciu urmând a disputa până la finalul anului o serie de meciuri amicale cu formaţiile de primă ligă HCM Rm. Vâlcea, Dunărea Brăila şi CSM Roman.

 

Related posts