Administrație Favorite 

OMUL PENAL AL PREŞEDINTELUI: Condamnarea directorului de la Drumuri şi Poduri, acoperită de Victor Moraru!

SCANDAL. Consilierii judeţeni PNL au solicitat lămuriri privind numirea în funcţia de manager al societăţii judeţene de drumuri a unei persoane care la momentul respectiv se afla în perioada de încercare pentru o condamnare primită pentru evaziune fiscală. Preşedintele Moraru s-a făcut că plouă şi îl susţine în continuare pe cel care a anunţat deja că firma pe care o conduce va încheia anul pe pierdere!

Cristi Stan, managerul uns manager la SC Drumuri şi Podursi SA cu concursul preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost luat în colimator de consilierii judeţeni liberali după ce presa a descoperit că „salvatorul” firmei judeţului a fost condamnat pentru evaziune fiscală iar în momentul organizării concursului de manager se afla în perioada de probă. Suficient pentru a avea cazierul „pătat”, condiţie eliminatorie de la concurs, aspect ignorat de „expertul” care a organizat procedura de numire a managerului în schimbul sumei de 30.000 lei!

Victor Moraru îl ia pe „nu ştiu” în braţe!

„Domnule preşedinte vă solicit să clarificăm modalitatea în care un expert a încasat aproximativ 30.000 lei pentru selecţia ilegală a domnului director. Domnul Stan trebuia să depună cazierul judiciar sau o declaraţie că nu are condamnări penale pentru infracţiuni contra patrimoniului sau evaziune fiscală. Declaraţia trebuia completată cu cazierul în original până la data selecţiei dosarelor, adică până pe data de 28 februarie 2017. Dacă nu există la dosar această hârtie decizia de numire este nulă de drept şi vă solicit să întreprindeţi măsurile demersurile legale pentru atragerea răspunderii civile şi penale pentru posibil abuz în serviciu a expertului plătit şi a celor din consiliul de administraţie.”, i-a cerut public consilierul Sorin Fuerea şefului Consiliului Judeţean Ialomiţa.

„Este o nerespectare de procedură ce duce la anularea acestei selecţii. În momentul în care noi angajăm pe cineva care are probleme, specificându-se foarte clar că nu trebuie să aibă condamnare, că trebuie să depună cazier judiciar, înseamnă că ori cineva ne-a minţit, ori ne-a luat de naivi.” (DRAGOŞ SOARE, consilier judeţean PNL)

Deloc impresionat de gravitatea faptelor săvârşite sub magistrala sa conducere, Victor Moraru a ales ca apărare atacul şi a încercat să ascundă gunoiul penal sub preşul instituţiei judeţene. „Nu am cum să vă pun la dispoziţie documente care nu au ajuns niciodată la Consiliului Judeţean. Eu personal nu pot să stabilesc dacă s-au creat prejudicii, societatea comercială are cele mai multe contracte pe care le-a putut avea în ultimii ani, le-a încheiat anul acesta. A preluat o societate care nu avea ca şi obiect de activitate aproape decât vânzarea de mixturi asfaltice, la acest moment înţeleg că sunt 8 – 10 contracte de lucrări, atât în Ialomiţa cât şi în alte judeţe.”, a încercat Moraru să-l albească din vorbe pe directorul cu condamnare la activ, zugrăvind public în culori minunate o situaţie financiară care în realitate este catastrofală pentru firma Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Managerul Cristian Stan, expert în faliment

O direcţie în care a marjat şi managerul Cristian Stan după ce a recunoscut că la momentul concursului pentru post cazierul său era pătat de condamnare dar a anunţat că acest document nu i-a fost cerut de cei care au organizat procedura de selecţie a managerului SC Drumuri şi Poduri SA. „Am 12 contracte încheiate anul acesta, anul trecut au fost doar trei şi atunci oamenii au stat în şomaj, s-au rugat de mine pentru câte o zi de concediu. Am preluat o firmă cu pierdere 1.200.000 lei, cu un parc auto la pământ, parcul acela nu se repară pe zâmbete, se repară cu bani, profitul nu vine atâta vreme cât am o hodoroagă de rablă în curte, este normal să merg pe pierdere, am preluat-o cu pierderi.”, i-a minţit cu gura până la urechi Cristian Stan pe consilierii judeţeni.

Minciună demontată simplu, cu o trecere în revistă a datelor financiare pe ultimii şase ani, până la preluarea firmei de către domnia sa. Profit net de 128.172 lei în anul 2012, urmat de un profit ceva mai mare un an mai târziu şi unul aproape dublu în anul 2014, pentru ca anii 2015 – 2016 să fie încheiaţi de SC Drumuri şi Poduri SA Slobozia cu profituri nete de 657.888 lei, respectiv 565.707 lei. Anul 2016 a însemnat o diminuare a lucrărilor ce s-a tradus printr-o reducere la jumătate a cifrei de afaceri (9,3 milioane lei faţă de 17,8 milioane ei cu un an înainte) dar chiar şi în aceste condiţii societatea condusă la vremea respectivă de directorul Ştefan Ghibanu, obligat să renunţe la funcţie după preluarea de către Victor Moraru a şefiei Consiliului Judeţean, tot a încheiat anul pe profit, 58.688 lei net!

Şi atunci unde este pierderea de 1,2 milioane lei trâmbiţată acum de omul lui Moraru cum că ar fi preluat-o la începutul lunii martie? Probabil doar în mintea sa, cifră aruncată în faţa consilierilor judeţeni pentru a-şi acunde incompetenţa în a administra aşa cum trebuie o societatea preluată pe plus dar pe care o va duce la sfârşitul acestui an la cel puţin 985.000 lei pierdere, după cum singur a transmis oficial în octombrie Consiliului Judeţean Ialomiţa! O pierdere evidentă şi departe de promisiunea rostită şi asumată în scris în luna martie, atunci când solicita aprobarea unui buget de venituri şi cheltuieli anual prin care SC Drumuri şi Poduri SA trebuia să încheie anul cu profit de 220.000 lei!

 

Related posts