Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea joacă la Slobozia cu ASA Tg. Mureş pentru un loc în optimile de finală!

TRAGERE LA SORŢI. Unirea Slobozia nu a avut parte de o echipă din Liga Naţională şi va disputa în perioada 24 – 26 octombrie un meci eliminatoriu pe stadionul „1 Mai” împotriva formaţiei ce ocupă acum locul 6 în liga secundă.

În tentativa de a promova cât mai repede în eşalonul doi oficialii formaţiei Unirea Slobozia au parte în actuala ediţie a Cupei României de meciuri oficiale împotriva unor echipe redutabile din liga 2. Aureolaţi de victoria puţin scontată de specialiştii din fotbal împotriva echipei Dunărea Călăraşi (foto), trupă ce descindea la Slobozia după şapte victorii la rând ce au dus-o pe locul 2, fotbaliştii pregătiţi de tânărul antrenor Enache Costea au acum parte de un alt adversar puternic din liga a doua, ASA Tg. Mureş, fostă vicecampioană a României în urmă cu trei sezoane.

 Optimism şi speranţe într-o calificare istorică

„În momentul în care pici cu o echipă din Liga Naţională porneşti cu şansa a doua. Acum, că vom juca împotriva unei formaţii din liga secundă, cred că şansele de calificare sunt 50 – 50. Dacă la momentul meciului am tot lotul valid din punct de vedere medical cred că va fi un meci de calificare de care pe care, cu avantaj de partea noastră că jucăm pe teren propriu. Când eşti pe locul 6 în liga a doua înseamnă că ai o echipă solidă şi dacă ne gândim că au fost vicecampioana României este clar că vom avea de înfruntat una dintre echipele bune din fotbalul românesc.”, a fost prima reacţie a antrenorului Unirii Slobozia după tragerea la sorţi de miercuri. Enache Costea aşteaptă să treacă meciul de sâmbătă cu CSM Olteniţa şi apoi va viziona câteva meciuri ale celor din Tg. Mureş pentru a alege soluţiile potrivite să-şi surprindă adversarii.

Prezent la sediul Federaţiei Române de Fotbal, Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia, s-a declarat mulţumit de tragerea la sorţi. „Putea să fie şi mai rău, puteam juca împotriva unei echipe din Liga Naţională şi indiferent de locul din clasament, atunci când joci cu o echipă din prima ligă este foarte greu să poţi face faţă. ASA Tg. Mureş este o echipă cu tradiţie din fotbalul românesc şi, cu siguranţă, nu ne vom da la o parte şi vom lupta să trecem mai departe. Şansele sunt egale, echipa mai motivată în ziua meciului de va califica şi sunt convins că acea echipă va fi Unirea Slobozia!”, a spus încrezător Ilie Lemnaru. Oficialul se bucură că meciul nu va fi unul televizat pentru că stadionul din Slobozia nu deţine o instalalaţie de nocturnă şi astfel s-a evitat ca meciul din „şaisprezecimi” să fie disputat de Unirea departe de cei 600 – 800 spectatori care vin la fiecare partidă disputată pe teren propriu în liga a treia.

Related posts