Educație Favorite 

CE ERA DE DEMONSTRAT: Lumininţa Barcari a obţinut în instanţă suspendarea ordinului de demitere din funcţia de inspector şcolar general la Ialomiţa!

DECIZIE. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de suspendare a ordinului ministrului educaţiei de eliberare din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa iar Luminiţa Barcari îşi poate relua în câteva zile atribuţiunile avute până la sfârşitul lunii august!

Curtea de Apel Bucureşti, printr-o decizie luată în cursul zilei de astăzi, a dispus suspendarea executării Ordinului nr. 4700/18.08.2017 emis de Ministerul Educaţiei Naţionale până la pronunţarea pe fond. Decizia are caracter executoriu şi împotriva ei se poate face recurs în termen de 5 zile de la comunicare. „Eu consider că s-a făcut dreptate şi am câştigat doar o bătălie dar sunt convinsă că şi pe fond voi avea câştig de cauză. S-a dovedit că motivele invocate în decizia de revocare din funcţie sunt puerile ca să nu spun aberante.”, a precizat pentru www.infoialomita.ro doamna Luminiţa Barcari.

Procedural, aceasta va obţine certificatul de grefă de la Curtea de Apel cu privire la hotărârea adoptată astăzi, o va înainta Ministerului Educaţiei ce va trebui să o pună în aplicare şi va aştepta să fie repusă cât mai repede în funcţia de inspector şcolar general.

Corpul de control chemat de urgenţă la Slobozia!

Corpul de control al ministrului Liviu Pop a descins la începutul săptămânii pentru a doua oară în acest an în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Consider că este vorba de hărţuire, în doar cinci luni să vină Corpul de Control este ceva de neimaginat, oamenii nu sunt lăsaţi să muncească. Abia aştept să intrăm într-o stare de normalitate şi să ne lase Ministerul să muncim pentru că politicul nu are ce să caute în învăţământ.”, şi-a exprimat nedumerirea Luminiţa Barcari. Surse din interiorul instituţiei ne-au precizat că imediat după numirea în funcţia de inspector-şcolar general, Manuela Zainea, consilier municipal PSD, a început să chestioneze cadrele din conducerea Inspectoratului cu privire la activitatea fostei inspectoare generale Luminiţa Barcari, doar-doar va găsi ceva palpabil care să fie folosit în susţinerea deciziei ministrului Liviu Pop de a o revoca pe aceasta din funcţie.

 

Related posts